DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton nem érti a kárörvendőket

Lewis Hamiltonnal kibabrált a technika ördöge a Német Nagydíj időmérőjén, ezt pedig a szurkolók közül sokan kitörő örömmel fogadták. A brit ász nem érti, hogy lehet ennyi gyűlölet valakiben.

Éveken keresztül a Mercedesnek köszönhette óriási sikereit a négyszeres világbajnok. A gyári istálló idén is erős, de úgy tűnik, a Ferrari valóban egy lépéssel előttük jár. Németországban ismét tovább növelheti az előnyét a pontversenyben Sebastian Vettel, de Hamilton továbbra is kiáll csapata mellett.

Pénteken bejelentették hivatalosan is, hogy Lewis Hamilton két évvel meghosszabbítja idén lejáró kontraktusát a Mercedesnél. Sajnálatos módon szombaton, az időmérő edzésen cserben hagyta őt az elmúlt években, döntő többségében rendkívül megbízható versenyautója. Így már a kvalifikáció második szakaszában sem tudott részt venni.

Ne legyen kétségünk, Hamilton a futamon is harcolni fog a végsőkig


Bár a közvetítések és az első nyilatkozatok alapján is úgy tűnt, Hamilton hibája miatt romlott el az autó, ezt később a vizsgálatok cáfolták. Úgy tűnik, a hidraulika már a kanyar előtt felmondta a szolgálatot és nem a durva „ugratások” miatt sérült meg a rendszer, ami miatt végül a címvédőnek le kellett állítania autóját a pálya szélén. Még Sebastian Vettel, a nagy rivális is sajnálta a Mercedes-pilótát.

Az Instagramon fejtette ki véleményét a négyszeres világbajnok. „Hogy elkerüljem a további találgatásokat, elmondom, hogy senki nem hibázott az autó meghibásodásakor. Amikor az egyes kanyar kijáratához érkeztem, a kormány hidraulikája beadta a kulcsot.”

„Hirtelen az autó elkezdett balra húzni, így kénytelen voltam elhagyni a pályát és a bukkanós útvonalon visszatérni. Ugyanakkor azok a nagy dudorok semmilyen sérülést nem okoztak az autón. Néha megtörténik az ilyen, de ahogy csapatként győzünk, úgy csapatként is viseljük a vereséget.”

„Hogy miért nem húzódtam azonnal félre, amikor erre kértek? A válasz egyszerű, mert ez egy időmérő edzés volt, az autó még menetképesnek tűnt és a szívem mélyén azt gondoltam, vissza tudok kecmeregni a bokszba. Az ember a szívében sosem adja fel, úgyhogy a legnehezebb ilyenkor elfogadni a tényt, hogy a versenyautóval nem jutok vissza a szerelőkhöz.”

Nem sikerült visszahoznia az autót, de amúgy sem számított volna

„Leállítottam a gépet, de azt gondoltam, talán vissza tudom kézzel tolni, bármennyire is őrülten hangzik a dolog. Szenvedélyes versenyző vagyok. Ugyanakkor azokkal, akik más kárában vagy szenvedésében élvezetet találtak, mélyen együtt érzek. Bármi is történhet az ilyen emberek életében, hogy ennyi dühöt és gyűlöletet hordoznak magukban, én mindenképpen imádkozom értük, hogy ezek a dolgok eltűnjenek és jobb életük legyen” – tért ki a kárörvendőkre a négyszeres bajnok.

„Nelson Mandela egyszer azt mondta, nem születünk gyűlölettel a szívünkben, ez valami olyan, amit később tanulunk meg. De ha képesek vagyunk megtanulni gyűlölni, akkor könnyebb lenne megtanulni szeretni is, sokkal természetesebb a szívünk számára. Isten óvjon titeket!”

„Nem tudom, mi lesz a vasárnapi versenyen, megjósolhatatlan. De előbb halok meg, minthogy feladjam. Igyekszem a legjobbat kihozni, amit csak tudok, így fogok vezetni, mintha az életem függne tőle” – tekintett előre Lewis Hamilton. Érdekes lesz látni, hogyan zárkózik fel ismét a jelenleg az összetett pontversenyben második helyen álló brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: