DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ettől ment olyan jól Szirotkin

Az idei vergődéshez képest kifejezetten biztatóan zárult a Williams számára a Német Nagydíj időmérő edzése, Szergej Szirotkin ugyanis a megszokottnál jóval előrébb kvalifikálta magát.

Sajnos, idén megszokhattuk, hogy a Williams-Mercedes autóit az utolsó helyek egyikén kell keresnünk. Claire Williams csapatfőnök is elismerte, hogy mély válságban van a csapat és egyelőre nem látják a megoldást a súlyos problémákra. Bizony, nem egyszer előfordult idén, hogy a grove-iak bérelték ki a rajtrács utolsó két helyét, aztán a verseny sem sikerült jobban.

Most végre sikerült villantani egyet, bár szomorú kimondani, hogy az egykor még (többek között) Piquet-vel, Mansell-lel, Prosttal világbajnoki címet szerző istállónál sikernek kell elkönyvelni egy időmérő edzésen elért 12. pozíciót. Ugyanakkor a bravúrosan vezető orosz pilóta szerint is ez fontos mozzanat az idei, pocsék szezonban.

Fernando Alonsótól mindössze szűk egy tizedre maradt le Szirotkin, így nem sok hiányzott ahhoz hogy még jobb rajthelyet csípjen el. A Williams egy fejlesztett első vezetőszárnyat hozott Hockenheimbe, ami a jelek szerint bevált, ugyanis az FW41 stabilitása jelentősen javult, az orosz ezt érezte is az időmérőn.

Szirotkin úgy érzi, elindultak felfelé


„Úgy vélem, ez nagyon fontos pillanat, mert ez meglehetősen nehéz évünk. Mindig azt mondogattam, hogy jól és keményen dolgozunk, ami előbb-utóbb meghozza gyümölcsét. Itt-ott javítgatunk mindig az autón, időnként már az eredményét is látjuk, néha viszont rejtve marad” – nyilatkozta Szergej Szirotkin.

„Amikor nem jönnek az eredmények, az plusz nyomást helyez az egész csapatra. Rengeteg negatív véleményt kaptunk, így kicsit nehezebb dolgozni és nem odafigyelni ezekre. De igyekszünk csak a saját munkánkra összpontosítani.”

„Mostanság jönnek a nagyobb frissítések, amire annyira várunk jó ideje. Végül lassacskán csak be tudjuk bizonyítani, hogy kifizetődik a kemény munka, ez az eredmény is rettentő fontos volt a csapat számára. Nem akarom azt a látszatot kelteni, hogy milyen hatalmas hősök vagyunk és hirtelen találtunk egy olyan fejlesztést, amivel állandóan a hetedik helyre jók leszünk a rajtrácson” – tette hozzá az újonc orosz, aki ezúttal a pontszerzésért szeretne harcolni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: