DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Éreztem, hogy meg tudom csinálni

Sebastian Vettel érthetően nagyon boldog volt, miután sikerült megszereznie hazai közönség előtt az első rajtkockát. Már az időmérő edzés első szakaszában érezte, hogy meglehet.

Drámai időmérő edzést láthatott a közönség, benne Hamilton teljesen váratlan technikai hibájával és a Q3-ban látott óriási csatával a pole-pozícióért. Az állva maradt Mercedesszel Valtteri Bottas ugyanis majdnem megtréfálta a Ferrarit vezető Sebastian Vettelt, de végül a németnek volt egy utolsó lövése.

A hazai szurkolók ünneplése közepette nagyon boldogan nyilatkozott a négyszeres világbajnok német pilóta, örömét tovább növelheti, hogy legnagyobb riválisa, Lewis Hamilton legjobb esetben is csak a 14. kockából indulhat vasárnap.

„Bámulatosan jó volt látni ennyi vörös és német zászlót szerte a pálya mellett. A Q1-ben már éreztem, hogy ezzel az autóval ma képes lehetek megszerezni az első rajtkockát. Tudtam, hogy menni fog. Egyre jobb és jobb lett és jól tudtam, hogy még maradt bennem tartalék egy utolsó gyorskörre. Mindent kisajtoltam az autóból és sikerült. Nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta nagy örömmel Sebastian Vettel.

A Ferrarinál is óriási örömmel fogadták az eredményt. „Úgy gondolom, Sebastian elképesztően nagyszerű kört futott. Talán azért, mert hazai közönség előtt versenyezhet. Kár, hogy Hamilton nem vehetett részt az utolsó csatákban, mert a sport akkor jó, ha minden harcos a pályán van” – tette hozzá Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke.

Ezzel a pole-pozícióval Vettel nagy lépést tett afelé, hogy megszerezze pályafutása első hockenheimi győzelmét. De ehhez még a Mercedesnek és a Red Bullnak is lesz egy-két szava. A Brit Nagydíjat látva nem szabad leírnunk még Lewis Hamilton esélyeit sem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: