DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ricciardo kiélvezné a mezőny végi indulást

A büntetések miatt már az időmérő előtt tudta az ausztrál, hogy mindenképp a rajtrács végéről rajtolhat majd az F1-es Német Nagydíjon – úgy érzi, remekül fognak szórakozni Lewis Hamiltonnal.

Már pénteken kiderült, hogy az erőforrás több elemének cseréje miatt bárhol is végez a hockenheimi időmérőn, Daniel Ricciardo biztosan a rajtrács végéről vághat neki a Formula-1-es Német Nagydíjnak. Éppen ezért bár a Q1-ből még továbbjutott, a kvalifikáció második etapjában már pályára sem gurult az ausztrál, aki elmondása szerint szeretné kiélvezni a helyzetet vasárnap:

„Volt időm megemészteni a büntetést, fel voltam rá készülve. Most már csak arra az izgalomra gondolok, ami rám vár a mezőny végéről indulva. Jó móka lesz. Persze szívesebben rajtolnék az élről, de így is jól fogok szórakozni, az egyszer biztos” – igyekezett a dolgok pozitív oldalát nézni a bevetődős előzéseiről elhíresült Ricciardo, akinek szavait a PlanetF1.com idézi.

A Red Bull versenyzőjének optimizmusát erősítheti, hogy az energiaitalosok egyelőre jobban szerepelnek Hockenheimben, mint arra előzetesen számítottak, s különösen a versenytempójuk tűnik biztatónak: „A hosszú etapok elég jól néztek ki, szóval meglátjuk. Úgy tűnik, Lewis és én a mezőny végéről fogunk rajtolni, ami biztosan jó móka lesz – meglátjuk, ki tör előre gyorsabban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: