DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc a szokásos, kiváló formában

Lassan megszokottá válik, hogy Charles Leclerc az első tíz hely egyikét foglalja el, nincs ez másképp Németországban sem. Csapattársát alaposan elverve mindkét pénteki edzésen kitűnt.

A Formula-1 egyik legígéretesebb mértékben fejlődő párosa a Leclerc-Sauber duó. A tavaly ilyenkor csak vergődő, ám azóta az Alfa Romeóval (ezzel együtt a Ferrarival is) szoros szövetségbe került istálló az év eleji gyengélkedés után látványos felemelkedésbe kezdett.

A fiatal monacói is a bizonytalan kezdés után egyre inkább belelendült, most már hónapok óta kitűnő formában vezet és jobbnál jobb eredményekkel jelentkezik (az egykörös és a versenytempója is figyelemre méltó), már szinte megszokott, hogy az újonc nevét az első tíz között olvashatjuk. A hírek szerint a Ferrari már jövőre leszerződtetheti a bombaerős tehetséget, de az elmúlt napokban arról is hallhattunk, hogy Raikkönen esetleg még egy évet ráhúzna és csak utána érkezne Leclerc.

Leclerc Hockenheimben is villanthat


A pénteki nap alapján Hockenheimben is sikeres versenye lehet a Saubernek, különösen Charles Leclerc-nek. „Kifejezetten jó napot zártunk, a két szabadedzést a kilencedik, illetve a nyolcadik helyen fejeztem be. Az autó jól viselkedik, remek érzés vezetni ezen a pályán. A hosszú etapokon próbált versenytempónk szintén igen pozitív képet mutatott eddig” – nyilatkozta az újonc monacói, aki az első edzésen Giovinazzit, a másodikon Ericssont előzte meg komoly különbséggel.

„Ha az időjárási körülmények nem változnak, akkor mindenki számára nagy kihívás lesz a magas hőmérsékleteket kezelni. Mi könnyen építhetünk arra, amit a pénteki napon tapasztaltunk és megtanultunk az autóról. Remélhetőleg ismét jó eredményre leszünk képesek” – tekintett előre Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: