DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso kivizsgálná Vandoorne problémáit

A spanyol is látja, hogy valami nem stimmel csapattársa autójával, hiszen a belga versenyző az utolsó helyen zárta az F1-es Német Nagydíj időmérőjét, miközben Alonso kis híján bejutott a Q3-ba.

Stoffel Vandoorne teljesítménye eddig elmarad Fernando Alonsóétól: idén még egyetlen időmérőn sem tudta legyőzni spanyol csapattársát. Már Silverstone-ban is arra panaszkodott, hogy vezethetetlennek érzi az autót, a hockenheimi pénteket az eddigi legrosszabbnak nevezte, szombaton pedig az utolsó helyre kvalifikált a Német Nagydíjra. Alonso is érzi, hogy valami nem stimmel csapattársa autójával:

„Szerintem mindent belead, amit csak tud. Egyértelműnek tűnik, hogy az utolsó két versenyen problémák vannak az autó teljesítményével, az adatokból is világosan látszik, hogy kevesebb a leszorítóerő. Kicseréltünk pár alkatrészt, de alaposan ki kell vizsgálnunk ezt, mert mindig jobb, ha mindkét autóval pontszerzés közelében tudunk lenni” – fogalmazott a kétszeres világbajnok, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi.

Maga Vandoorne így értékelte a szombatot: „Úgy vélem, ugyanaz a helyzet, mint Silverstone-ban. Amint ott pályára gurultunk, végig mi voltunk a legutolsó autó a mezőnyben, és ma ugyanez történt. Nem igazán tudok ennél többet mondani, frusztráló az egész. Rengeteg elemet kicseréltünk az autón, mégsem működik. Nyilván nem felejtettem el, hogyan kell vezetni, de egyértelműen probléma van az autóval, viszont még nem találjuk rá a megoldást” – mondta a belga, hozzátéve, hogy a McLaren szerelői előző éjszaka is igyekeztek valamit módosítani az autóján, de a gondok nem a beállításokból adódnak.

Mindeközben Alonso épp csak lemaradt a Q3-ról, a 11. pozícióba kvalifikálta magát – saját teljesítményéről így beszélt a spanyol: „Nagyon hasonló teljesítményt nyújtunk, mint Silverstone-ban: ott 13. helyen végeztünk, és Hamilton és Ricciardo gondjai nélkül ma is ott zártunk volna. Viszont vasárnaponként általában pontot szoktunk szerezni, és most is ezt tervezzük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: