DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Akár már ma meglehet a Ferrari-elnök utódja!

Azt már régóta rebesgetik, hogy a Fiat-csoport és így a Ferrari-elnöke, Sergio Marchionne távozhat pozíciójából, most azonban úgy néz ki, felgyorsultak a folyamatok és akár még szombaton döntés születhet.

Az már elég régóta megalapozott információnak számított, hogy Sergio Marhionne év végén távozhat pozíciójából, és már nem az olasz-kanadai vezető lesz a Fiat-csoport és így a Ferrari elnöke.

Az Automotive News Europe beszámolója szerint a folyamatot most Marchionne műtétje gyorsíthatta fel a folyamatot, az esetleges utód kérdését illetően pedig a vezetőség össze is hívta azóta az igazgatósági tanácsot.

A Fiat-csoport élére négy utód merült fel, ők Alfredo Altavilla (Marchionne alatt nem sokkal helyezkedik el a hierarchiában), Richard Palmer (gazdasági igazgató), Pietro Gorlier (a Magnetti Marelli ügyvezetője) és Mike Manley, a Jeep brand vezetője.

00118013_310



A Ferrari-elnök Marchionne távozása után a jelenleg igazgatósági tanács, korábbi Phillip Morris-elnök Louis Carey Camilleri, esetleg John Elkann lehet.

Az érintettek közül egyelőre senki nem kommentálta a hírportál értesüléseit, mindenesetre Marchionne elvesztése érzékeny veszteség lehetne a Ferrarinak, ugyanis irányítása alatt az istálló ismét közel került a csúcshoz, valamint visszahozta a Formula-1-be a márkához szorosan kapcsolódó másik nevet, az Alfa Romeót is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: