DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Stroll elhagyhatja a süllyedő hajót

Egyre inkább erősödik a pletyka, hogy Lance Stroll távozik a két év alatt a sereghajtó pozícióba zuhanó Williamstől és a Force Indiához igazol. Ez pénzügyileg nagy lökés lenne az indiai csapatnak.

Mindenki frusztrált a Williams istállónál, mivel a két-három éve még a mezőny első felében, dobogós helyekért küzdő, patinás csapat szinte kibérelte az utolsó két pozíciót idén, ráadásul egyelőre nem is látszik a fény az alagút végén. Sokan féltették a csapatot év elején, amikor kiderült, hogy két fizetős pilótával vágnak neki az évadnak, de a valóság mindenkit arcul csapott.

A csapatfőnök, Claire Williams is elismerte, hogy nagyon komoly krízisben van az istálló, ehhez további adalék lenne, ha még Stroll (és komoly szponzori háttere…) is elhagyná az egykor szebb napokat látott gárdát. Jó ideje tudjuk, hogy az italgyártó főszponzor ez év végén kiszáll, eleve nem áll túl stabil lábakon az egykori világbajnok csapat. Ha Stroll milliói is odavesznek jövőre, akkor valóban még ennél is nagyobb válságba kerülhet a Williams.

Aerodinamikailag pocsékul sikerült az idei autó, a Mercedes erőforrással különösebb gond nem lehet, a gyári istálló és a Force India ugyanis évek óta remekül teljesít a német gyártó motorjaival, ahogy korábban a Williams is így tett. Idén mindössze egyetlen pontszerző hely, Stroll Bakuban végzett nyolcadikként.

Ocon és Stroll - jövőre egy csapatban?


„Szeretném látni, hogy végre fejlődünk és hogy eljutunk oda, ahol lenni szeretne az istálló. Pilótaként azt szeretném tenni, ami számomra a legjobb, nemsokára levonjuk a következtéseket, majd a megfelelő időben döntünk a jövőmről, hogy merre tovább” – nyilatkozta sokat sejtetően Lance Stroll.

„Még nem tudom, merre vezet az utam a jövőben. Egyelőre arra összpontosítok, amit jelenleg teszek, az majd később dől el, mi következik utána” – tette hozzá a tizenkilenc éves kanadai. Egyre erősödik a híresztelés, hogy az ifjú pilótát szupergazdag édesapja a Force Indiához fizeti be. Ezzel ugyanis jobb csapathoz kerülne Lance Stroll, a Force Indiának pedig szintén nagy szüksége van a pénzre az életben maradáshoz.

„Nem szeretném részletesen kommentálni ezt az értesülést. Egyelőre arra fókuszálok, hogy minden hétvégén a legtöbbet kihozzam magamból és az autómból is. Tavaly megszereztem a megfelelő tapasztalatot, ahogy nehézségeket is megéltem, összességében újonc szezonomban nagyszerűen teljesítettem. Az viszont tény, hogy idén engem is sokkolt az autó rettentően gyenge teljesítménye” – fogalmazott Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: