DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hivatalos: Megvan a Mercedes másik 2019-es versenyzője is

Egy nappal ezelőtt a Mercedes egyetlen versenyzővel sem rendelkezett a következő szezonra, Lewis Hamilton után azonban csapattársa személyét is megerősítették. Nem változik a bajnokistálló felállása.

A Mercedes a Német Nagydíjat megelőző csütörtökön, délben jelentette be, hogy Lewis Hamilton további két szezonra marad a csapatban, kevesebb, mint 24 órával később, az első szabadedzést megelőzően pedig a másik pilóta személyét is tisztázták. Ahogyan számítani lehetett rá, Valtteri Bottas marad az istállónál 2019-ben. Szerződése tartalmaz egy opciót 2020-ra.

„Nagyszerű hír, hogy a Mercedesnél versenyzek 2019-ben, és örömteli, hogy ezt itt, Hockenheimben jelentjük be, amely nem csupán a Mercedes számára hazai verseny, de az a pálya is, ahol életem első együléses győzelmét szereztem 2007-ben” – kommentálta a bejelentést a finn pilóta. „Idén egy egész télen át tartó felkészüléssel előrelépést tudtam tenni, és hiszek abban, hogy még ennél is több rejlik bennem. Szerencsések nem voltunk eddig a versenyek során, de a csapat tisztában van a teljesítményemmel, ez pedig remek jele a bennem való bizalmuknak.”



„Nagy csata vár ránk, ezért örömteli, hogy a jövő már mindenki számára kitisztult. Azt jelenti, hogy ezentúl teljesen a bajnoki harcra összpontosíthatunk. Célom, hogy magas szinten teljesítsek, amikor pedig a csapatnak 2020-as terveiről kell döntenie, ne is legyen kérdés, kit választanak” – utalt szerződéses opciójára a finn pilóta.

Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője is beszélt a versenyző megtartásáról és ennek okairól: „Valtteri teljesítménye eddig kiváló volt a szezon folyamán, ha pedig nincsenek a mi hibáink és az ő balszerencséje, jelenleg ő vezetné a világbajnokságot. Amikor Valtteri mellett döntöttünk 2019-re, nem csupán kétségtelen sebessége és munkamorálja miatt tettük, hanem karaktere miatt is. Kapcsolata a csapattal, beleértve Lewist, nyílt és bizalommal teli, mindenféle politika nélkül. Ezekre az összetevőkre van szükség, amikor mindkét bajnokságban erős riválisok ellen harcolunk A csapat értékeit tükrözi” – mondta a Mercedes-főnök.

A 28 éves Bottas a Williamsnél töltött első négy szezonja után 2017-ben csatlakozott a Mercedeshez. Az istálló színeiben eddig 3 futamgyőzelmet, 5 pole-pozíciót és 17 dobogós helyezést szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: