DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Jövőre még hátrányban lesz a Honda

Legalábbis ezt jósolja a 2019-es év elejére a Red Bull holland pilótája. A Ferrari és a Mercedes valóban mindenki számára távolinak tűnik idén, és nagyot kell ugrani a többieknek a felzárkózáshoz.

Az energiaitalosok a Renault erőforrásával így is fel tudnak mutatni néhány győzelmet: Daniel Ricciardo Kínában és Monacóban, Max Verstappen pedig Ausztriában, a csapat hazai pályáján látta meg elsőként a kockás zászlót. 

Christian Horner úgy véli, hogy a Honda motorjával is behúzták volna ezeket a győzelmeket, az mindenesetre biztos, hogy a japánok sokkal megbízhatóbbak, mint az ezt megelőző években, és a Toro Rossóval már jobb eredményt értek el Bahreinben, mint a McLarennel.

 verstappen-a-hondas-elvarasairol-2018



Ez bizakodásra is adhatna okot, de Max Verstappen szerint viszont a Honda még messze van attól, hogy felérjen a két rivális motorgyártó szintjére a 2019-es év elejére: „Remélem, hogy mostantól egészen a következő szezon elejéig folyamatosan tartják majd a fejlődést, de ebben szinte biztos is vagyok. Ha ez már kezdetben elég lesz arra, hogy a Mercedesszel és a Ferrarival csatázzunk – amiben viszont kételkedem – az újabb lehetőségeket ad nekünk. Meglátjuk.”

A Red Bull pilótája a silverstone-i futam után kissé kiakadt a motorerő miatti hátrányukra: „Kívántam, hogy bárcsak lenne még néhány lóerőnk, de ez van. A többiek sem állnak le, így nagyon jelentőset kell előrelépni egyik évről a másikra a felzárkózáshoz. Tudtam, mi fog jönni a szezon közepén, és hogy a fejlesztések nem lesznek elég jók, de ez van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: