DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: Nem én döntök a jövőmről

Kimi Raikkönen továbbra sem tudja, vajon a Ferrarinál versenyez-e 2019-ben Sebastian Vettel mellett, vagy kénytelen távozni az olaszoktól. A finn hangsúlyozta: nem rajta múlik a döntés.

Egy fontos kérdés eldőlt a Német Nagydíj előtt a jövő évi pilótafelállásokkal kapcsolatban: Lewis Hamilton további két évet marad a Mercedesnél. A németek rivális istállójánál még kérdéses a helyzet Kimi Raikkönen körül.

A finn nem teljesít rosszul, de már így is benne van a korban, ha pedig meghosszabbítják a szerződését, 40 évesen fogja befejezni karrierjét a Ferrarinál. Ráadásul Charles Leclerc nevét is egyre többet hozzák szóba a maranellóiakkal, aki első F1-es évében sokkal többet hoz ki a Sauberből, mint azt bárki várta volna tőle.

Kimi Raikkönent természetesen a jövőjéről kérdezték a Német Nagydíj előtt, amire a finn így reagált: „Nem tudom. A csapat ismeri az álláspontomat, de ez az ő döntésük, csakúgy, mint az elmúlt években is az övéké volt. Nem titok, hogy gyakran kaptam egy éves szerződéseket. Őket kellene megkérdezni.”

 raikkonen-a-jovojerol-2018



„Engem is érdekel, mit fogok csinálni, és nemcsak a saját életem miatt, hanem a családomé miatt is, mivel ők is nagyon szeretnék tudni, mi a helyzet. Néha ez van, remélhetőleg minél előbb kiderül, de nyilván ez sem tarthat a végtelenségig.”

„Amint mondtam, nem az én kezemben van a dolog. A bajnokságban nem olyan borzasztó jelenleg a különbség (hogy ez befolyásolná a szerződést)” – zárta le a témát a Ferrari finn világbajnoka.

Raikkönen elmondta, hogy nem mindig a tabella vagy a pontok alapján kell értékelni egy-egy hétvégét: „Tudjuk a dolgunkat csapaton belül, és azt is, hogy mit várunk el mindenkitől és egymástól. Az eredmény mindig a versenytől függ, lehet jó és rossz is, de tisztán sosem mutatja meg, hol tart az ember a bajnokságban. Nyilván sokkal jobb elöl lenni, mint hátul.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: