DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hivatalos: Hamilton két évvel hosszabbított

Lewis Hamilton és a Mercedes hivatalosan is megerősítette, amire számítani lehetett a hírek alapján, Hamilton ugyanis további két évig a Mercedesnél fog versenyezni.

Nemrég jelentette be hivatalosan a Mercedes istállója, hogy Lewis Hamilton 2020 végéig a csapatnál marad, így további két évig érhetnek el közös sikereket.

Lewis Hamilton és a Mercedes is rendkívüli elégedettséggel jelentette be, hogy 2018 után további két évig fogják egymást hozzásegíteni az újabb sikerekhez. Amióta 2013-ban csatlakozott az Ezüst Nyilakhoz, Hamilton 3 világbajnoki címet és – stílszerűen – 44 futamot nyert meg a csapattal. 2020-ban Hamilton a nyolcadik szezonját fogja teljesíteni a Mercedesnél, ami a legtöbb egy csapatnál eltöltött időt jelenti számára, F1-es pályafutása során. Továbbá 2007-es debütálása óta kizárólag Mercedes-motor hajtotta autókat vezetett. Jelenlegi 65 futamgyőzelmével minden idők második legeredményesebb pilótája, Michael Schumacher mögött. Mindezeknek köszönhetően mondhatja el magáról a brit, hogy a Mercedes-Benz valaha volt legeredményesebb versenyzője, minden sorozatot tekintve.

Hamilton 2020-ig írt alá


„Ez a szerződéshosszabbítás tulajdonképpen már csak formalitás volt attól a pillanattól kezdve, hogy Toto és én leültünk beszélni a télen” – kezdte Lewis Hamilton. „Jó érzés, hogy végre aláírtuk a papírokat. Már 20 éve a Mercedes család tagja vagyok, és nem is kívánhatnék jobb helyet magamnak. A pályán és azon kívül is egy hullámhosszon vagyunk, nagyon jól megértjük egymást. Versenyzőként soha nem voltam boldogabb, mint itt, a Mercedesnél. Nagyon lelkesen várom a következő két és fél évet, hogy továbbra is hozzásegítsük egymást a sikerek eléréséhez, és még szebb fényt vessünk a háromágú csillagos autóra. Sohasem voltunk éhesebbek a sikerre, mint most, legyen szó Dr. Zetschéről, Totóról, vagy bárki másról a csapatban. Az a versenyszellem, ami bennem is ég, azt látom viszont minden egyes csapattagban. Mindig mindenki a következő feladatra koncentrál, mindig egy kicsivel jobbak akarunk lenni, hogy a végén mi jöjjünk ki győztesként a csatákból. Izgatottan várom a következő időszakot!”

Toto Wolff is elégedett a megállapodással, elmondta, hogy nem akarták tovább váratni a rajongókat: „Elkötelezettek voltunk amellett, hogy meg akarjuk tartani Lewist, már attól a pillanattól kezdve, hogy először beszéltünk erről, az előző szezon végén. Természetesen hatalmas volt iránta az érdeklődés, és rengeteg spekuláció kapott szárnyra, de jó érzés, hogy most aláírtuk az utolsó dokumentumokat is, és ezzel pontot tehettünk az ügy végére. Nem szerettük volna, hogy még tovább kelljen várniuk a rajongóknak a bejelentésre. Nincs már sok dolog, ami ne hangzott volna el Lewisról, mint versenyzőről, az eredményei önmagukért beszélnek, minden idők egyik legjobbja. Azonban én a legjobban azt élvezem a vele közösen töltött években, hogy megismerhettem a versenyzőt a sisak mögött. Az állandó győzni akarását, a hajthatatlan fejlődés iránti vágyát. A Mercedes vált Lewis otthonává a Formula-1-ben, és a neve örökre egybeforrt a Mercedes-AMG Petronas ezüst és zöld színével. Biztos vagyok benne, hogy vár még ránk néhány hihetetlen fejezet ebben a könyvben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: