DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen maradhat a Ferrarinál

A sajtóban hetente felmerül valamilyen hír Kimi Raikkönen lehetséges jövőjével kapcsolatban. Legutóbb a Sauberrel hozták összefüggésbe, de Leo Turrini szerint meg kellene tartani a veterán finnt.

Remekül kezdte az idei évadot az elmúlt szezonokban többször is eltemetett korelnök, ám formája hanyatlani kezdett. Rögtön meg is indultak a találgatások, hogy ki lehet Sebastian Vettel csapattársa a Ferrarinál 2019-től. Antonio Giovinazzi és Fernando Alonso mellett Charles Leclerc neve merült fel, utóbbi híresztelés egyre inkább erősödni látszik.

Tény, hogy Leclerc rászolgál egy élcsapat ülésére, amit az elmúlt három hónapban láthattunk a fiatal monacóitól a Sauberrel, az valóban lenyűgöző. Egyesek szerint a húszéves tehetség már le is szerződött a Ferrarival a jövő évre. A svájci Blick című lap úgy értesült, hogy Kimi Raikkönen visszatérhet jövőre a Sauberhez, oda, ahol pályafutását tizenhét évvel ezelőtt elkezdte.

Turrini szerint az elmúlt 25 év legjobb párosa vezet a Ferrarinál


A Ferrari bennfentese, Leo Turrini azonban úgy véli, Raikkönennek maradnia kellene ott, ahol van. „Az elmúlt huszonöt év legjobb párosa vezet jelenleg a Ferrarinál. Megvan az eddigi legjobb autónk is, ami folyamatosan fejlődik, ez a csapat csodálatosan tud együtt dolgozni” – védte meg a finn jégembert Turrini.

Csapattársának, Sebastian Vettelnek egyre gyakrabban kell megbirkóznia a világbajnoki címet firtató kérdésekkel, ugyanakkor a rutinos német úgy gondolja, a bajnokság ezen szakaszában, ilyen szoros versengésnél badarság lenne már a világbajnokságról beszélni. Hazai pályán viszont nyerni szeretne.

„Lewis nagyon erős. A Red Bullt sem felejthetjük még el. Ami számomra a legfontosabb, hogy folyamatosan fejlődünk. Az ötödik világbajnoki cím? Nem tudhatom, rettentő korán van még ezt megjósolni. Egyébként pedig, attól, hogy egy Mercedes-pályán sikerült győznöm, nem szabad túlbecsülnünk magunkat. Más lenne a helyzet, ha egy másodperccel a mezőny előtt lennénk, de nem vagyunk. Még nem végeztünk a munkával, rengeteg dolgunk van év végéig” – reagált Sebastian Vettel, aki szintén azt szeretné, ha Kimi Raikkönen maradna a csapattársa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: