DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Húsz évig rendezhetne versenyt Miami

Folyamatos tárgyalások témája már egy ideje, hogy lesz-e Miamiban Formula-1-es verseny a jövőben. A Liberty Media akár húsz évre is tervezne az amerikai helyszínnel.

Jövő héten fog újból ülésezni a városi tanács, ahol megvitatják, hogy a Formula-1-es versenynaptár része legyen-e Miami, avagy sem. Májusban kezdődtek az első tárgyalások ezzel kapcsolatosan, és a helyi média úgy tudja, hogy 2029-ig kötnének szerződést a felek. Jelenleg a Miami Nagydíj miatt nincsenek lefixálva a 2019-es futamok időpontjai, így minél előbb döntést kellene hozni az üggyel kapcsolatban.

Christian Sylt, a Formula-1 üzleti sajtósa elmondta az Autosportnak, hogy július 26-án ülésezik legközelebb a városháza, ahol eldőlhet, hogy zöld utat kap-e Miami. A Forbes magazinnak a következőt nyilatkozta nemrég Sylt: „A jövő csütörtöki ülésen az engedély szükségességét fogják megtárgyalni, a polgármester hozzájárulásával.”

Egy biztos, a látvány fantasztikus lenne


Továbbá az is szerepelt az újságcikkben, hogy már 2019-től versenyt rendeznének Miamiban, egészen 2029-ig, illetve lenne a szerződésben egy opció, ami további 10 évvel meghosszabbítaná a kontraktust.

Elég szokatlan a Formula-1-ben egy húsz évre szóló megegyezés, de Sylt elmondása szerint a Liberty Media kész engedni a szokásos, 30 millió dolláros éves nevezési díjból is, csak hogy Miamiban versenyt rendezhessenek.

„Nagyra tartjuk a közösség érdeklődését egy F1-es verseny iránt, és alig várjuk, hogy beszélhessünk az érdekelt személyekkel, hogy valóra válthassuk ezt az elképzelést” – mondta még májusban Sean Bratches, a Formula-1 kereskedelmi vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: