DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hülkenberg: Egy német gépezet vagyok

Nico Hülkenberg véleménye szerint a Renault óriási fejlődésen ment keresztül a 2016-os visszatérése óta, őt pedig nem zavarja, hogy idén erősebb társat kapott maga mellé.

Nico Hülkenberget továbbra is nagyra tartják a szakmabeliek, noha a németnek még mindig nem sikerült felállnia a pódiumra egyszer sem F1-es karrierje során. A GrandPrix247.com-nak adott nyilatkozatában beszélt saját maga és a Renault idei helyzetéről: „Még mindig eléggé le vagyunk maradva” – kezdte Hülkenberg.

„Kanadában az első hat pilóta lekörözött minket. Ami nyilvánvalóan egy elég komoly hátrányt jelent. De látnunk kell a folyamatos fejlődést, amelyet a csapat mutat, mióta visszatért a Formula-1-be. Ha összehasonlítjuk a tavalyi évet az ideivel, akkor látható, mennyit léptünk előre.”

Nico Hülkenberg magabiztos


Sokan azt mondták, hogy Carlos Sainz érkezése egy kisebbfajta ébresztő Hülkenberg számára, hogy jobban kellene teljesítenie, viszont a német ezt határozottan tagadta: „Ezzel nem igazán értek egyet! Igen, tavaly sokkal kényelmesebb helyzetben voltam. Sőt, mondjuk ki, mindig előrébb voltam, mint a csapattársam, de én úgy gondolom, attól, hogy kaptam egy társat, aki közelebb van hozzám, még nem fogok extra dolgokat találni. Ha visszatekintek a tavalyi évre, bizton állíthatom, hogy nem volt egy pillanat, sem az időmérőkön, sem a versenyeken, amikor alulteljesítettem volna amiatt, hogy kényelmesen éreztem magam.”

„Én nem gondolom, hogy ez engem befolyásol. Az én célom mindig is az volt, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból és az autómból. Nincs szükségem senkire, hogy kihúzza belőlem a jobb eredményeket. Egy német gépezet vagyok, és csak teszem a dolgom.”

Joggal állíthatja ezt Hülkenberg, hiszen a Renault idei, eddigi 70 pontjából 42-t szerzett ő, míg Carlos Sainz 28 egységgel járult hozzá a Renault sikereihez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: