DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen Vettelnél is keményebb ellenfél Ricciardo számára

Daniel Ricciardo jobban szereti, ha topversenyzők a csapattársai és adott egy meglepő választ: szerinte Verstappen keményebb ellenfél, mint annak idején Vettel volt. Persze elismeri a németet is.

Daniel Ricciardo annak idején legyőzte Sebastian Vettelt is, amíg a német Red Bullnál versenyzett még, és egyelőre Max Verstappennel is megbirkózik, bár igaz ami igaz, tavaly rengeteg műszaki hiba sújtotta a hollandot, idén pedig a szezon első tíz futamán rengeteget hibázott.

Ricciardo tehát megtapasztalta két kőkemény ellenfélnél is, milyenek csapattársként, és bár mindkettejüket elismeri, azért le tudja tenni a voksát. „Mindketten nagyon jók, de én Max mellett maradok” - szögezte le az ausztrál az F1 Racingnek adott interjújában.

00118007_208



A Red Bull versenyzője nem bánja, hogy Verstappen ennyire megizzasztja. „Nagy előnyei vannak ennek, ugyanis minél jobb csapattársad van, annál jobban meg kell erőltetned magad, hogy legyőzd őt. Ettől pedig fejlődsz versenyzőként. Max nagyszerű viszonyítási pont, jó, hogy ilyen kaliberű csapattársam van.”

Ricciardo a ponttáblázaton jelenleg 106-93-ra vezett Verstappennel szemben, mindezt annak ellenére, hogy a holland egyébként többször verte meg őt. Tavaly Ricciardo egy versenyt tudott nyerni, míg Verstappen kettőt, igaz, még így is is ő végzett előrébb egyéniben, 200 pontjára a holland csak 168-cal tudott válaszolni. Első közös évüket, 2016-ot is ő nyerte, igaz, azt a szezont Verstappen még a Toro Rossónál kezdte, akkor a Ricciardo-Verstappen meccs 256-204-re végződött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: