DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Latifi: Nagyon várom Hockenheimet

Nicholas Latifi a hétvégén újra Formula-1-es autóba ülhet, hiszen Esteban Ocon Force Indiáját örökli meg az első szabadedzésre a Német Nagydíj során, amely pályán már versenyzett is korábban.

A kanadai autóversenyző hazai közönség előtt mutatkozhatott be először az F1-ben, ugyanis a Kanadai Nagydíjon is beülhetett a rózsaszín autóba egy szabadedzés erejéig. A Formula-2-es versenyző most folytatja a Force Indiával közös szolgálatát, és Németországban is F1-es autót tesztelhet, ő maga pedig rendkívül lelkes emiatt: „Montreal fantasztikus volt, sohasem fogom elfelejteni. Nagyon várom, hogy újra visszaülhessek az autóba egy újabb szabadedzésre, Hockenheimbein.”

Latifi újra F1-es autóba ülhet


„Montreallal szemben Hockenheim egy olyan pálya, ahol korábban vezettem már és mivel az autóval is van tapasztalatom, sokkal nyugodtabb és magabiztosabb vagyok. Az a célom, hogy jó munkát végezzek a csapat számára, megszerezzem az adatokat, amikre szükségük van. Olyan keményen szeretném nyomni a gázpedált, amennyire csak lehet, hogy ezzel is tovább fejleszthessem a Fomula-1-gyel kapcsolatos tapasztalataimat.”

Nemrégiben a Force India bejelentette, hogy Nikita Mazepin és Nicholas Latifi fogják vezetni az autóikat a hungaroringi teszten, így a kanadai versenyző számára úgy fest, tényleg beindulhat az F1-es karrierje. A kanadai jelenleg a Formula-2 pontversenyének 13. helyén áll, 34 megszerzett ponttal, Bakuban pedig már dobogóra is állhatott. Legközelebb a Hungaroringen állhat újból rajthoz az Formula-2 mezőnyével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: