DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Szirotkin szerint van fejlődés a Williamsnél, csak nem látszik

A Williams újonc versenyzője, Szergej Szirotkin úgy véli, igenis fejlődik a Williams, ráadásul nem is keveset, csak épp mindig közbejön „valami nagyobb”, ami miatt ez nem látszik.

Szergej Szirotkin a 2018-as Formula-1-es mezőny egyetlen olyan versenyzője, aki nem tudott még mindig pontot szerezni. Az orosz legnagyobb baja az lehet, hogy még különösebben közel sem volt ehhez, ugyanis legjobb helyezése eddig egy tizenharmadik hely, amit Ausztriában ért el.

Annak ellenére, hogy a Williams története talán legrosszabb szezonját futja, az orosz úgy véli, fejlődnek, csak hát nem nagyon tudnak előre is lépni, ha mindenki más ugyanezt teszi.

„Nehéz ez, mert vannak apróságok itt-ott, amivel fejlődünk, az egyetlen probléma, hogy mindenki más is ezt teszi, így pedig nem nagyon van változás az erősorrendet illetően” - gondolkozott el az orosz a Motorsport.com kérdésére válaszolva.

00118012_684



„Folyamatosan javulunk magunkhoz képest, bizonyos területeken ráadásul a javulás mértéke egész nagy. De ezt mindig felülírja valami. Nevezzük ezt nagyobb tényezőknek. Olyan dolgok, mint ami például a hátsó szárnyunkkal adódott, vagy éppen a létező legnehezebb körülmények és a számunkra elképzelhető legrosszabb időjárás. Ezek mindig elfedik a fejlődésünket, szóval nehéz így.”

A Williams a Brit Nagydíjat mindkét versenyzőjével a bokszutcából kezdte, amit hívhatunk egy mély pontnak is 2018-ban. Amellett, hogy fejlődés elmondása szerint van, Szirotkin nyilván csalódott. Például amiatt is, ahogy autója viselkedett az első Safety Car előtti kiállással, ami miatt a biztonsági időszak idején már ki sem jött új gumikért. „Óriási volt vibráció, tapadás viszont egyáltalán nem volt. Az újraindítás után az első két körömben csak arra tudtam figyelni, hogy egyáltalán a pályán maradjak valahogy, remélve, hogy idővel javul a helyzet. Javult is valamennyit, de összehasonlíthatatlan volt a tapadás a többiekéhez képest. Versenyzőként fájdalmas volt átélni, amit az utolsó etap során tapasztaltam.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: