DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Brown: A menedzsmenten kell változtatni

Zak Brown megígérte, hogy véget vet a McLarennél alkalmazott, úgynevezett mátrix menedzsmentnek, mivel szerinte ez akadályozza meg a csapatot a fejlődésben és a gyors intézkedésben.

Brown szerint a mátrix menedzsment okozza a csapat mozgásképtelenségét és akadályozza meg, hogy a kiváló szakemberek kiaknázhassák a bennük rejlő potenciált. Ezt a módszert még Martin Whitmarsh vezette be, mikor Adrian Newey elhagyta az istállót, és a jelenlegi igazgató szerint ez akadályozza a McLarent a fejlődésben:

„A jelenlegi struktúra nem engedi, hogy bizonyos emberek olyan gyorsan és vállalkozó szellemben lépjenek fel, mint azt én szeretném” – kezdte Brown a német Formel1.de-nek. „Legtöbbször arra van szükség, hogy a csoporton belül hozzunk döntéseket, de vannak olyan döntések, melyeket egyéneknek kell meghozniuk.”

Brown új korszakot nyitna a McLarennél


Három évig szenvedtek a Hondával a wokingiak, viszont mióta Renault-ra váltottak, a problémákat már inkább a saját házuk táján kell keresniük, Brown pedig szentül hiszi, hogy a mátrix menedzsment az oka mindennek: „Túl lassan reagálunk mindenre, a kommunikáció is lehetne jobb, le kell egyszerűsítenünk ezeket a folyamatokat, változásokra van szükség. A legnagyobb probléma a felépítésünkkel és a szervezettségünkkel van.”

Akár igaza van Zak Brownnak, akár nem, egy biztos, ő változtatásokat fog eszközölni, és ezt meg is erősítette: "Teljesen másként fogom csinálni a dolgokat!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: