DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Gasly nem sok jóra számít a Sauber ellen

Össze sem lehet hasonlítani a Sauber tavalyi teljesítményét ahhoz képest, amit az Alfával idén produkálnak. A kiscsapat formája sokakat lenyűgöz, a rivális Toro Rossóban ülő Pierre Gasly viszont fél tőlük.

A Sauber klasszisokkal jobb teljesítményt nyújt, mint egy évvel korábban, amikor pontot is alig tudtak szerezni. Akkor ez csak a csapattól azóta távozó Pascal Wehrleinnak sikerült, idén viszont van már az újonc Charles Leclercnek és a csapatot már régóta szolgáló Marcus Ericssonnak.

A Sauber a Williamst egyelőre könnyedén veri, a svájciaknak viszont bőven lehetnek vérmesebb reményeik is a jelenlegi konstruktőri kilencedik helynél, hiszen a nyolcadik Toro Rosso is csak három ponttal van előttük.

Pontosan ettől fél a Scuderia versenyzője, Pierre Gasly is, erről a Motorsport.com szakportálnak beszélt.

„A Sauber nagyon gyors, és úgy gondolom, a mi tempónkkal nagyon nehéz lesz őket magunk mögött tartanunk, hiszen jobb csomagjuk lehet” - panaszkodott Gasly.

00118012_681



Egyetlen dolog dönthet, de az az egyetlen dolog kulcsfontosságú. „Hiába miénk még a jobb autó, az, hogy nekik Ferrari motor hajtja az autót, óriási előnyt jelent. Nagyon nagy a különbség. Úgy gondolom, rendszeres pontszerzők lesznek innentől, szóval nehéz lesz ellenük, de mindent meg fogunk próbálni.”

Gasly eddig egy negyedik és egy hetedik helyet tud felmutatni 2018-ból, előbbit Bahreinből, utóbbit Monacóból. Múlt héten is pontot szerezhetett volna, azonban egy „nevetséges”-nek titulált időbüntetés miatt ezt végül elbukta.

„Meg kell ragadnunk az olyan esélyeket, mint Bahrein és Monaco, és pontot kell szereznünk. Normális körülmények között most nincs erre túl jó esélyünk. A Haas nagyon gyors, a Saubernek is rengeteget segít a Ferrari-motor, így hiába jó az autónk, ha a motor miatt rengeteg időt vesztünk. Magyarországon jó esélyünk lehet, ha minden tökéletesen csinálunk, hogy szerezzünk néhány pontot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: