DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Berger: Verstappen egy nap világbajnok lesz

Gerhard Berger elmondta, hogy Max Verstappen egy igazi F1-es legendára emlékezteti őt… Ayrton Sennára. A Formula-1 Caféban készítettek interjút az osztrákkal, aki szerint csúcsra fog érni a holland.

Volt csapattársára emlékezteti Gerhard Bergert Verstappen stílusa, ő ugyanis hasonló jegyeket vél felfedezni a holland és Senna korai stílusa között: „Max abszolút Sennára emlékeztet engem, főleg, ami a versenyek során mutatott agresszivitását illeti” – mondta Berger.

„Ahogyan annak idején Sennának is voltak rosszabb napjai fiatalabb korában, úgy Verstappen esetében is becsúszik néhány baklövés, de összességében ez nem probléma, mert egy napon ő is világbajnok lesz, efelől semmi kétségem.”

Verstappen Senna útját járja Berger szerint


Verstappen idén is nyert már egy versenyt, illetve további három alkalommal állhatott a dobogón 2018-ban. Berger megerősítette, hogy már korábban is szemet szúrt neki Verstappen tehetsége a Formula-3-ban és a gokartos időkben.

„Láttam néhány éve gokartozni, fantasztikusan ment. Aztán a Formula-3-ban is volt szerencsém megnézni, azt mondták, hogy neki volt a legjobb kocsija. Ez badarság. Ő volt az egyetlen, aki tényleg tövig merte nyomni a gázpedált” – dicsérte a fiatal hollandot Gerhard Berger.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: