DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Nehéz volt, ahogy vártuk

Egyszerre versenyezni a Formula-1-ben és a WEC sorozatban a fizikai határokat feszegeti. Év elején mégis bevállalta ezt Fernando Alonso, zsinórban hét munkás hétvégén van túl, nem akárhogy.

A tavalyi év után idén sem éppen veretes a McLaren versenygépe, Hondáról Renault-motorra csere ide, vagy oda. Nemhogy a futamgyőzelmekért nem harcolhat a kétszeres spanyol világbajnok, de a dobogótól is változatlanul messze van a válságban levő wokingi alakulat. Így az eredményeivel pusztán nem, de a csapattársához viszonyított teljesítményével és harcos stílusával most is felhívja magára a figyelmet.

Azt eddig is tudtuk, hogy nem felejtett el vezetni a spanyol ász, de az utóbbi bő egy évben két egészen más szériában is bizonyított, újoncként. Tavaly az Indy 500-on szerepelt felettébb versenyképesen, a győzelemre is volt esélye, mielőtt motorja megadta magát, idén pedig két csapattársával együtt a Le Mans-i 24 óráson diadalmaskodott.

Rendkívül feszített tempót igényelt számára a nyár első fele, zsinórban hét hétvégéje volt foglalt a szoros F1-es program és a köztük levő WEC események miatt. Előre számított rá, hogy nagyon megerőltető két hónapos időszak ez, kimerítőnek is találta, de most egy keveset pihenhet végre.

Alonso szerint is megerőltető volt az elmúlt két hónap


„Nagyon igénybe vett, nem volt könnyű, ahogy erre előzetesen számítottunk is. Szerdától vasárnapig folyamatosan dolgoztunk, hétfőn bepakoltam, kedden kipakoltam. Szünet nélkül hét hétig ez ment, nagyon elfáradtam” – ismerte el Fernando Alonso, aki közben megszerezte a második koronát, Le Mans-ban, már „csak” Indy maradt hátra.

„Különösen a Le Mans-i hét volt intenzív, a teszteléssel, a versenyzői parádéval, majd a 24 órás versennyel. A bemelegítéssel együtt nagyjából 40 órát lehettünk a pályán. Megerőltető menet volt, de a következő napokat még kiélvezem, edzek és pihenek egy kicsit” – tekintett előre a Német Nagydíj előtti néhány napra a McLaren pilótája.

„A következő, hasonlóan kemény időszakom majd szeptemberben, októberben és novemberben vár rám, amikor kilenc hétvégén nyolc versenyem lesz, ráadásul különböző időzónákban. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de jól felkészültem rá” – tette hozzá Alonso.

A Formula-1-es Orosz Nagydíj (szeptember 30.) és a szezonzáró, Abu Dhabi Nagydíj (november 25.) között jön el Alonso számára a második komoly menet, kilencből nyolc hétvégén versenyeznie kell. De akinek üzemanyag van a vérében is, az az ember még ezt is élvezettel teszi, márpedig Fernando Alonso közéjük tartozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: