DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Teljesen új első szárnyat hoz a Renault

Mindenre szükségük van a Haas elleni versenyben, most egy teljesen új karakterisztikájú első szárnyat vetnek be Németországban - Nico Hülkenberg nem aggódik, szerinte ők a jobbak.

A stabil konstruktőri negyedik hely ellenére látják a Renault-nál, hogy szükségük van a fejlesztésekre, nem ülhetnek a babérjaikon, mert a Haas nagyon erős és a Force India is javul - erről Cyril Abiteboul ügyvezető igazgató is beszélt. Nem is tétlenkednek, a soron következő Német Nagydíjra egy teljesen új első szárnyat hoznak.

renault-front-wing



"Bizonyos részei egy kissé másképp fognak kinézni. Eléggé eltérő karakterisztikájú lesz, más lesz tőle az autó egyensúlya a kanyarok bejáratánál, illetve a közepes, vagy gyors kanyarokban" - mondta Nick Chester, a karosszériáért felelős technikai igazgató. "Remélhetőleg ettől jobb lesz az autó teljesítménye, de ha ennyire megváltozik az első szárny, általában nem lehetünk ebben biztosak, csak miután teszteltük."

Chester azt si hozzátette, hogy nagyobb módosítás ezen az elemen 2019-ig már nem várható. "Egyszerűen nincs rá idő, mert el kell dönteni, meg kell tervezni, le kell gyártani, mire mindennel elkészülünk, addigra már majdnem vége lenne a szezonnak. Kisebb módosítások persze lehetnek, de ennyi."

"Szerintem most is jó a csomagunk és jönnek még fejlesztéseink a következő hétvégék során, ráadásul olyan pályák következnek, amelyek jobban fekszenek nekünk, mint a Haasnak" - utalt a jelenlegi fő riválisra Nico Hülkenberg. "Az elmúlt három pályát mintha rájuk tervezték volna, de összességében még mindig a mi csomagunkat látom jobbnak, bár ezt bizonyítanunk is kell."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: