DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas véleménye az első körös ütközésről

Lassan kezd elsimulni a Brit Nagydíj első körében történt Raikkönen-Hamilton koccanás okozta konfliktus. De mit gondol erről Valtteri Bottas, aki az elmúlt években többször is ütközött honfitársával?

A pole-pozícióból induló Lewis Hamilton pocsékul kapta el a rajtot Silverstone-ban, az első kanyar után már csak harmadik volt Vettel és Bottas mögött, sőt, Kimi Raikkönen is támadta a harmadik helyért. Ennek az lett a vége, hogy a hármas kanyarban a finn kiforgatta a Mercedes négyszeres világbajnokát, ebből aztán jó nagy perpatvar keveredett a két csapat között.

Bár Hamilton és a Mercedes számos utalást tett a leintés után arra, hogy a Ferrari esetleg szándékosan így taktikázott, hogy ezzel segítse futamgyőzelemhez Sebastian Vettelt, később a brit pilóta változtatott véleményén és elfogadta Raikkönen bocsánatkérését. Közben számos szakértő is kimondta, hogy szinte kizárt, hogy szándékosság lett volna a koccanás hátterében.

Raikkönen és Hamilton a koccanás pillanatában


Valtteri Bottas mindebből semmit sem láthatott, mert már Hamilton előtt járt és a versenyben vezető Vettelre figyelt. Utólag azért ő is megnézte a felvételeket és megvédte honfitársát, akivel egyébként az elmúlt években számos alkalommal ütközött a pályán.

Az egyik Raikkönen-Bottas-találkozás a sok közül

„Nem mondhatom, hogy bármi kétségem is lenne az esettel kapcsolatban. Úgy vélem, többé-kevésbé hasonló módon rajtolunk, így mindig is harcolni fogunk a pozíciókért a start után. Néha kapunk egy-egy ütést, ezt pedig általában másik csapat pilótája követi el” – reagált a Mercedest vezető Valtteri Bottas.

„Mindannyian keményen csatázunk, ezért megesnek az ilyen balesetek. Többször is történik koccanás, de nyilván ha velünk történik, az nagyon nem jó” – tette hozzá a finn, akinek pedig éppen Vettel ment neki két héttel korábban, Franciaországban a rajtot követően.

Vajon a mostani incidens után, ha Hockenheimben is hasonló helyzet alakulna ki az első körben, akkor a múltkori büntetés tudatában is ugyanilyen keményen támadna Raikkönen?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: