DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel szerint nincs pihenő, fejleszteni kell

A Ferrari német F1-es pilótája szerint remekül működik most az autó, de ezzel nem szabad megelégedni, egészen az utolsó futamig folytatni kell a munkát és folyamatosan hozni a frissítéseket.

Ahogy arról már is is beszámoltunk, Sebastian Vettel szerint a Ferrari fejlesztései kulcsfontosságúak voltak ahhoz, hogy vissza tudják szerezni a gyeplőt az egyéni és a csapatvilágbajnokságot tekintve is, hiszen éppen akkor tudtak válaszolni, amikor a Mercedes is bemutatta a frissítéseit. Nyilván arra is szükségük volt, hogy a világbajnok istállót technikai hibák sújtsák Ausztriában, ezzel együtt tény, hogy a Scuderia nem volt olyan hátrányban ezeken a pályákon, mint korábban.

vetl



Vettel szerint azonban ez még így nem elég: folytatniuk kell a fejlesztéseket, hiszen tavaly is jól álltak még júliusban, az év második felében viszont "lesimázta" őket a Mercedes. "Én azt gondoom, hogy egészen a szezon legvégéig fejlesztenünk kell. Szerintem jó autónk van és jól működik az olyan pályákon, mint Silverstone, de kulcsfontosságúak a további frissítések"- magyarázta a német a Formula-1 hivatalos weboldalának.

"Ahhoz, hogy el tudjuk érni, amit akarunk, kell hozzá a megfelelő autó, ehhez pedig fejleszteni kell. Ha van mivel, csak akkor érhetjük el a céljainkat" - tette hozzá Vettel, aki azt is elmondta, hogy szerinte a soron következő Német Nagydíj után megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjon a Red Bull lehet majd az esélyes.

A négyszeres világbajnok tíz futam után nyolc ponttal Lewis Hamilton előtt, csapatszinten pedig húsz egységgel előzi meg a Mercedest a Ferrari.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: