DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Remekül beváltak a Ferrari fejlesztései

A Brit Nagydíjon első ízben bevetett frissítési csomag hozta meg azt az előnyt, ami miatt a Ferrari legyőzhette a Mercedest Silverstone-ban. Sebastian Vettel legalábbis biztos ebben.

A Mercedes hazai pályáján volt képes győzedelmeskedni a Scuderia múlt vasárnap, ebben pedig kulcsfontosságú szerepet játszhattak a vörös istálló legújabb fejlesztései, köztük egy teljesen új padlólemezzel. Ez az aszfaltcsík az Ezüst Nyilak vadászterülete volt a megelőző négy évben, senki sem érhetett a közelükbe.

Már az időmérő edzésen is látszott, hogy a Ferrariknak van keresnivalójuk, ugyanis a pole-pozíciót megszerző Lewis Hamilton mindössze negyvennégy ezredmásodperccel győzte le négyszeres világbajnok kollégáját, de Vettel már akkor figyelmeztetett, hogy a versenytempójuk miatt bizakodó a futammal kapcsolatban.

Ez be is jött, már a rajtnál az élre került, majd fokozatosan elhúzott a futam elején. Végül kissé rögös úton szerezte meg a futamgyőzelmet, de a német biztos abban, hogy központi szerepet játszott, hogy ennyire jól beváltak a Ferrari frissített alkatrészei.

Vettel tökéletesen használta ki a Ferrari fejlesztéseit


„Mások voltak a körülmények, mint általában. Nagyon meleg idő fogadott, ami itt elég valószínűtlen, főleg az elmúlt éveket nézve. Kisebb volt a szél is, új aszfaltréteg, szóval több dolog is más volt. Mégis a legfontosabb elem a versenyképességünkben rejlett, amit a korábbi években nem sikerült elérnünk” – nyilatkozta Sebastian Vettel a Racer.com szakoldalnak.

„Érdekes pálya, meg kell találnunk rajta a megfelelő egyensúlyt a leszorítóerő és az egyenesekben elérhető magas sebesség között. Nagyon jó autóval rendelkezünk, hoztunk néhány újítást is, amik szintén egytől egyig beváltak. Szerintem nagyon nagyon boldogok lehetünk az eredménnyel. Így sem könnyű pálya ez számunkra, de idén, úgy vélem, teljesen partiban voltunk” – dicsérte a Ferrarit a rutinos német.

„Így is akadtak a versenynek olyan szakaszai, amikor gyengébbnek tűntünk, például az első etap végén Valtteri (Bottas) egy ideig gyorsabb volt, de összességében uraltuk a versenyt. Ha valaki gyors autóval rendelkezik, tudja irányítani az eseményeket. A szombati nap a nyakam kíméléséről is szólt, szándékosan tettem meg kevés kört, pihentettem amennyit csak lehetett, a versenyen már nem okozott problémát” – tért ki szombati nyaksérülésére Vettel.

Úgy fest, a Ferrari ismét riválisa elé került a tempó tekintetében, így megint a Mercedes térfelén a labda, hogy valami ütős frissítéssel jelentkezzen a következő futamokon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: