DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nyomás alatt nem is olyan jó a Mercedes?

Többen úgy vélik, hogy a Ferrari által jelentett fenyegetés miatt akadozik a Mercedes gépezete az idei F1-es szezonban - képesek lesznek túllépni ezeken a gondokon?

Az idei szezonban a megszokottnál több hibát vét az F1-et 2014 óta uraló Mercedes, stratégiailag is volt már jó pár megkérdőjelezhető döntése a csapatnak és az autó sem olyan tökéletes, mint korábban - ráadásul technikai hibáik is adódtak már. Az ESPN F1-es szakértői stábja azt fejtegette, hogy vajon a megerősödő Ferrari által jelentett nyomás miatt történik-e mindez Lewis Hamiltonéknál.

"Az biztos, hogy nyomás alatt vannak és ez újdonság számukra, hiszen eddig mindig megvolt az előnyük és mindig sikeresek tudtak lenni. Amikor valaki mindig elöl van, akkor van lehetőség új dolgokat kipróbálni, mert ha nem jönnek be, még mindig elöl van. Viszont amikor a riválisok a nyakadba lihegnek, akkor élesebbé válik a helyzet - ez része a versenyzésnek, a Mercedes pedig most ezzel birkózik" - magyarázta a stábtag, Maurice Hamilton az ESPN műsorában.

haha



"Az autó és a motor szempontjából nem beszélhetünk ilyenről, viszont a pályán történő műveletek szempontjából vannak jelei. Toto Wolff Ferrarival kapcsolatos verseny utáni kommentje kissé elveszettnek tünteti fel a csapatot pont akkor, amikor morálisan magasan kellene lenniük. Még mindig úgy gondolom, hogy ők a bajnokság esélyesei, de minden olyan futamot meg kell nyerniük, amikor övék a leggyorabb autó" - tette hozzá Laurence Edmondson.

"A Mercedes minden eddiginél nagyobb kihívással áll szemben. Az utóbbi években olyan erőfölényben voltak, hogy minden más gyengeség eltörpült emellett a köridőket tekintve, most viszotn a Ferrari nem csak felzárkózott motorfronton, de egyébként is nagyon hatékony autót épített. A Mercedesnek a pályán és a bokszban is harcolnia kell, ez pedig korábban nem volt így" - mondta a témáról Kate Walker.

"A legyőzhetetlenség érzete már régen eltűnt, James Vowles nyilvános bocsánatkérése Lewis Hamiltonnal szemben meglehetősen bizarr volt, közben pedig azt is elfelejtették, hogyan kell elegánsan veszteni Silverstone-ban. A Mercedesnek még mindig megvan az autója ahhoz, hogy nyerjen, de hosszú idő után először sebezhetőnek tűnik" - fejtette ki gondolatait Nate Sanders.

Valóban bajban lehet a világbajnok istálló?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: