DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Három csapat tesztelni maradt Silverstone-ban

Kedden és szerdán a Brit Nagydíj helyszínén a Red Bull, Haas és Williams folytatott gumitesztet. Robert Kubica és Sebastien Buemi is autóba ült.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Pirelli idén is számos pályatesztet szervezett, melyeken a csapatok aktív közreműködésével 2019-es abroncsait finomítja. A fejlesztési folyamatban minden istálló részt vesz, Silverstone-ban közülük a Red Bull, Haas és Williams segítségével gyűjtöttek adatokat a prototípusokról. A teszt vakon folyt, azaz a csapatok nem tudták, milyen keveréken köröznek, valamint új alkatrészeket sem próbálhattak ki.



A Red Bullt Max Verstappen és a tesztpilóta Sebastien Buemi vezette, míg a Williamsnél Robert Kubica ült a volán mögött, aki utoljára két hete, az Osztrák Nagydíj első szabadedzésén kapott lehetőséget az FW41-ben. A Haasszal Romain Grosjean maradt a hétvégi nagydíj helyszínén. A három csapat összesítve 509 kört tett meg.

A Pirelli tesztnaptárában most hosszabb szünet következik, legközelebb szeptember 5-6-ra tűztek ki fejlesztési napot a Francia Nagydíj helyszínére, a Paul Ricard pályára. Ott a McLaren csatlakozik a gumicéghez, amely nedves abroncsokat fog tesztelni a locsolórendszerrel felszerelt aszfaltcsíkon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: