DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Button szerint Leclerc Vettelt is megizzasztaná

Sokan máris a Ferrariba követelik a kiváló újoncszezont futó Charles Leclercet, mások úgy vélik, a monacóinak ez még túl nagy falat lenne. Jenson Button az előbbi tábort erősíti, szerinte a sauberes készen áll.

Nem indult a legegyszerűbben a monacói újonc, Charles Leclerc szezonja, a Sauber első pontjait például nem is ő, hanem a sokak által kissé lesajnált Marcus Ericsson szerezte 2018-ban.

Aztán ahogy belerázódott, és megtanulta kezelni a száguldó cirkusz támasztotta kihívásokat, úgy ért el egyre több kiváló eredmény: van már egy hatodik helye az azeri káoszfutamról, három egymást követő pontszerzése, illetve Q3-as részvételei az időmérőn. Ez a három pontszerzés egyébként négy is lehetne, ha nem esett volna ki egy banális kerékrögzítési hiba miatt, de egyrészt ő maga sem elégedetlen azzal, ahogy idén megy, másrészt sok szakértő elismerését is kivívta már teljesítményével.

Ebbe a táborba tartozik 2009 világbajnoka, Jenson Button is, aki a hétvégi Brit Nagydíjat a Sky Sports szakkommentátoraként követte végig.

00118012_676



„Óriási sikereket ér el, már most készen áll az igazán nagy dolgokra. Képzeljétek el, ha most mondjuk már egy Red Bullban ülne, annak idején Max Verstappent is nagyon korán felvitték a nagycsapathoz a Toro Rossótól. Már jövőre jól tudna menni egy győzelemre esélyes autóban. Nyilván hibázna, hiszen még fiatal, de hihetetlenül gyors. Még Sebastian Vettelt is meg tudná izzasztani.”

Ha már Verstappen: Button szerint a hollandnak nem kell változtatnia stílusán, ami pedig a csapattársat illeti, Ricciardónak a maradás lesz szerinte az egyetlen reális opció. Magától a csapattól viszont változásokat vár, ha az energiaitalosok ennél többet szeretnének elérni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: