DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg szerint már a Ferrarié a jobb motor

Évekig privilegizált helyzetben volt a Mercedes a Formula-1-ben, annyival jobb volt mindenkinél. 2016 világbajnoka, Nico Rosberg úgy véli, mára ez eltűnt, és már a Ferrari diktál.

Nico Rosberg, 2016 Formula-1-es világbajnoka, az azóta már visszavonult német bár már nem versenyez, véleményét mind a mai napig szívesen osztja meg azzal, aki megkérdezi őt bármiről.

Rosberg most éppen a talán minden eddiginél szorosabb Mercedes-Ferrari csatáról beszélt, szerinte egyetlen egyszerű oka van annak, hogy korábbi csapattársa, Lewis Hamilton most hátrányban van.

00118012_334



„Egy belső forrástól tudom, hogy most már a Ferrari motorja a jobb, ugyanis fejlesztették a turbófeltöltőt, emellett hatékonyabb az energia-visszanyerése is” - mondja az ex-mercedeses a Bildnek. „Nem nagy az előny, de a Ferrari jó munkát végzett.”

Rosberg, ha már nyilatkozott, odaszúrt kicsit Hamiltonnak, aki szerinte soha nem volt akkora focidrukker, mint amennyire azt most, a világbajnokság ideje alatt mutatta. „Sosem volt akkora szurkoló. Ez csak a show része, hozzátartozik Lewis imázsához.”

De vissza egy kicsit a másik vb-cím kérdéséhez. Ki nyer? Rosberg szerint az angol. „Továbbra is úgy gondolom, hogy Lewis lesz a világbajnok, a motorerő-hátrány ellenére is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: