DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gasly szerint Perez „árulta be” őt a stewardoknál

Pierre Gasly eredetileg pontot szerzett a Brit Nagydíjon, nem sokkal később mégis elvették ezt tőle, miután kiróttak rá egy öt másodperces büntetést egy verseny eleji koccanás miatt.

Miután kiderült, hogy Pierre Gaslytól elveszik a pontszerző tizedik helyet egy öt másodperces büntetésnek köszönhetően, amelyet a Sergio Perezzel történt koccanás miatt kap, a francia nem restellett kimondani, hogy ezek a hülye büntetések csak ártanak a versenyzésnek, ami mostanság szinte már tilossá vált.

Akkor úgy nyilatkozott, egy sima versenybalesetről van szó, ami előfordul, ezt a véleményét most is fenntartja.

„Teljesen nevetséges ez az egész” - fogalmazott még a verseny másnapján is indulatosan Gasly a Motorsport.com-nak adott interjújában. „Nagyon kis kontaktról volt szó, ami ráadásul előfordul két méter széles autókkal egy maximum 12 méter széles pályán.”

00118012_512



A francia szerint nem egyenlő az elbírálás. „Ha megnézzük a versenyen történteket, a Romain Grosjean és Kevin Magnussen között történtek után senkit nem büntettek, és ugyanez volt a helyzet, amikor Romain és Carlos ütköztek össze, ők akkor ráadásul mindketten a falban végezték. Nekem egy ilyenért öt másodperc büntetést adni teljesen nevetséges.”

Gasly szerint meg is úszhatta volna ezt az egészet, ha nincs az „árulkodós” Perez. „Teljesen egyértelmű, hiszen ezzel ő nem szerzett pontot, nyilván annyira rossz színben akart feltüntetni, amennyire csak tudott. Akkor elmondtam neki, élveztem ezt a csatát, szoros, kerék-kerék elleni küzdelem volt. Az ilyen büntetésekkel viszont megakadályozzák, hogy versenyezzünk, ezért is különösen sajnálatos ez az egész.”

Rosszfelé haladna az F1? „Az ilyen döntésektől félve semelyik versenyző nem fog kockázatot vállalni, aminek unalmas, előzések nélküli versenyek lesznek az eredményei.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: