DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az F1-es szakértő szerint Hamiltonék túl sok vb-t néznek

Martin Brundle szerint a Mercedes és a világbajnok pilóta "befolyásolni próbálja a játékvezetőt" - úgy véli, hogy szó sem lehet szándékos Ferrari-taktikáról és azt is elmondta, hogy miért.

Nem mindenki látja ugyanúgy a Ferrari és a Mercedes legutóbbi csörtéit, a Brit Nagydíj után Lewis Hamilton és Toto Wolff is arról beszélt, hogy a Ferrari talán szándékosan löki ki a mercedeses pilótákat - ezen a hétvégén Kimi Raikkönen szállt be Hamiltonba, előtte pedig Sebastian Vettel ütközött nagyon hasonlóan Valtteri Bottasszal.

A korábbi F1-es pilóta, a jelenleg a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Martin Brundle nem ért egyet a vádakkal. "A sajtótájékoztatón azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy különösen Hamilton, de alapvetően a Mercedes úgy gondolja, hogy Vettel franciaországi és Raikkönen silverstone-i ütközése szándékos volt" - mondta a témáról.

top3



"Szerintem túl sok foci-vb-t néznek és megpróbálják befolyásolni a játékvezetőt. Ez valószínűleg okos lépés pszichológiailag a szükségszerűen bekövetkező csaták előtt, de a Mercedes fő kihívása most az, hogy az ilyen kisajátított első soros időmérőket jobb rajtokkal és élesebb biztonsági autós stratégiákkal folytassa."

"Az, hogy Vettel direket kiüti Bottast a Paul Ricardon és hagyja, hogy Hamilton zavartalanul nyerjen, nem tűnik bajnoki taktikának és bárki is tényleg komolyan gondolja, hogy Kimi ilyesmit csinálna? Mindkét eset a rajt utáni első féktávon történt, ahol a Ferrari belülre volt szorítva hideg első gumikkal és tele tankkal" - fejtette ki álláspontját Brundle, aki végül a büntetésekről is szót ejtett.

"Raikkönen tízmásodperces büntetése éppen elég erős volt és nem is végzett Hamilton szemlátomást sértetlen Mercedese előtt. Ez viszont rávilágít arra, hogy Vettel öt másodperce Franciaországban talán túl enyhe volt, hiszen ő ott sérülést okozott Bottasnak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: