DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A spanyol sajtó szerint Sainz marad a Renault-nál

A spanyol As sportnapilap információi szerint Carlos Sainz minden valószínűség szerint szerződést hosszabbít a Renault-val, így még eggyel kevesebb lesz a lehetőség az esetlegesen átigazolni vágyó pilóták számára. Mint például Alonso.

A Renault 2016-os gyári visszatérése óta azon igyekszik gőzerővel, hogy visszatérjen a Formula-1 élmezőnyébe. A fejlődés eddig folyamatos, a franciák idén jelenleg a negyedik helyen állnak a konstruktőrök között, köszönhetően annak, hogy a McLaren nem tudott annyit előrelépni tavalyhoz képest, amennyit remélt, illetve annak, hogy a Haas hiába épített egyébként kiváló autót 2018-ra, szinte minden egyes hétvégén elkövetnek egy bakit vagy ők, vagy versenyzőik.

Carlos Sainz tavaly, az év utolsó négy futamára került a Toro Rossótól a Renault-hoz, idén első teljes szezonját teljesíti sárgában. Bár van némi hátránya Nico Hülkenberghez képest, a csapat alapvetően elégedett a munkájával, és Sainz is úgy nyilatkozott a Brit Nagydíj után, hogy maradni szeretne.

„Jó lenne, ha nyáron eldőlne a jövőm” - bizakodott a spanyol.

00118012_509 (1)



Ez a jövő a spanyol As sportnapilap szerint biztosított, az újság részéről úgy tudják, hogy hacsak nem történik valami „földrengés” az átigazolási piacon, Sainz 2019-et is a franciáknál kezdheti meg. Az egyik forgatókönyv, ami alapján dominó módjára dőlhetnének az elemek a pilótakeringőben, az lehetne, ha Daniel Ricciardo eligazolna a Red Bulltól, ebben az esetben ugyanis szinte biztos, hogy az energiaitalosoknál Sainzra esne a választás, mint az ausztrál helyettese. Ricciardo előtt viszont folyamatosan záródnak be a kapuk, az ausztrál nemrég úgy nyilatkozott, többet is remélt a tárgyalásoktól.

Amennyiben tehát az As feltételezései beigazolódnak, az újabban a Renault-hoz (is) pletykált Fernando Alonsónak Nico Hülkenberggel kell meccselnie a helyért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: