DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hülkenberg bevállalta a kemény abroncsokat

Mindenki menekült a legkeményebb keveréktől Silverstone-ban, kivéve a gyári Renault-t. Nico Hülkenberg kitartott az egycserés stratégia mellett és egy remek hatodik helyezés lett a jutalma.

Két, meglehetősen különböző sors várt a Brit Nagydíjon a Renault két versenyzőjére. Carlos Sainz a hajrában összekoccant Romain Grosjeannal és kiesett, ám csapattársa, Nico Hülkenberg egy lehetetlennek tűnő stratégiával a kitűnő, hatodik helyen végzett, ezzel nyolc pontot gyűjtött.

A rajtnál nagyon jól és szerencsésen helyezkedett a tapasztalt német, a tizenegyedik helyről rajtolva egészen a hatodikra verekedte fel magát az első kör feléig, kihasználva a többszörös káoszt. Hidegvérrel és kiválóan versenyzett a leintésig és a szokatlan, egykiállásos stratégia segítségével, a futam nagyobb részét kemény keveréken teljesítve tartotta maga mögött a középmezőnybeli riválisokat.

A hajrában is maga mögött tartotta frissebb gumikkal rendelkező ellenfeleit


„Nagyon boldog vagyok, csodás napot zártunk. Úgy vélem, ez volt a maximum, amit ezen a pályán kihozhattunk. Kiemelkedően jó rajtot vettem, a hatodik pozícióba zárkóztam fel. Volt némi káosz a kettes és hármas kanyarban, ezekből mindig csak nyertem a helyezéseket” – nyilatkozta Nico Hülkenberg.

„A gumik életben tartása komoly feladat volt az egész versenyen. Úgy határoztunk, hogy kemény abroncsokra váltunk a kerékcserénél, ami talán tempóban kicsit lassabb, de mindenképpen egy cserével akartunk elmenni a végéig.”

A hátulról óriási sebességgel felzárkózó Hamilton természetesen megelőzte a Renault-pilótáját, de ezt a pozíciót végül visszanyerte. „Erős versenyt zártunk, főleg, hogy a végén, a Red Bull (Max Verstappen) kiesésekor még egyet előrejöhettem. Boldog vagyok a megszerzett nyolc ponttal” – zárta gondolatait Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: