DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Brundle: Ezért viharzott el Hamilton az interjúk elől

A Brit Nagydíj után Martin Brundle csak a két Ferrari-pilótával tudott interjút készíteni közvetlenül a leintés után, és a Sky Sports tudósítója el is mondta, miért nem hallhattuk Hamilton véleményét.

A brit rajtja nem sikerült túl jól, mivel Sebastian Vettel és Valtteri Bottas is elment mellette az első két kanyarban, hogy aztán a harmadikban Kimi Raikkönen lökje meg őt, ezzel nagyjából véget is vetve Hamilton esélyeinek. A futam után többen is megkérdőjelezték a Ferrari sportszerűségét, miután Franciaországban Vettel ütötte ki Bottast a rajtnál, de a német ferraris a futam után azonnal védelmébe vette csapattársát, ahogyan Jenson Button is.

Bár Hamiltonnak végül sikerült a második helyig jutnia, de ennek nem tudott igazán örülni a négyszeres világbajnok. Brundle pedig elárulta, mi is volt a pontos oka annak, hogy Hamilton elviharzott az interjúk elől: „Azért nem beszélt velem Lewis, mert időre volt szüksége, hogy lenyugodjon. Rendkívül dühös volt, ő nem úgy látta ezt a versenyt, hogy legalább második lett, hanem, hogy valaki megtorpedózta őt. Valósággal elmenekült a Parc Ferméből, felfutott a lépcsőn, szinte azonnal.”

Hamilton csalódottan nézi sérült autóját a verseny után


Hamilton aztán a hivatalos sajtótájékoztatón értékelte a futam történéseit: „Nagyon aggódtam, hogy megsérült a padlólemez. Nehéz nap volt, rossz érzés úgy távozni, hogy pontokat veszítettem, hiába indulhattam a pole-ból, aztán végül csak sikerült visszajönnöm. Féltem, hogy sérült a padlólemez, néha nem mozgott megfelelően az autó hátulja, de néhány beállítás módosításával hamar megoldódott ez a probléma. Sikerült kontrollálnom az autót, és hálás vagyok, hogy egy darabban maradt az ütközés után és annak is örülök, hogy célba tudtam érni."

Hamilton hátránya így már nyolc pontra nőtt a világbajnoki összetettben, de a Ferrari is megduplázta előnyét a Mercedesszel szemben, így már húsz pont választja el egymástól a két istállót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: