Steward
Héjas Szilárd
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. február 16. szombat
F1

Banális gond miatt nem rajtolhatott Hartley

Ismét pontot szerzett a Toro Rosso… aztán mégsem. Gaslyt megbüntették, így elvesztette top tízes helyezését, Hartley-nak pedig már akkor véget ért a verseny, mielőtt igazán elkezdődött volna.

Brendon Hartley nem hisz a babonákban, de most már azt érzi, Fortuna határozottan ellene fordult az utóbbi hetekben. Az új-zélandinak egyébként sem áll túl jól a szénája a faenzai istállónál, egyetlen szerzett pontocskával szerénykedik, jóval több balesete van, mint pontja. Igaz, Silverstone-ban legkevésbé ő tehetett az utolsó nagy csattanásáról.

Hartley a harmadik szabadedzésen került bajba. A bal első felfüggesztése nagy sebességnél, teljesen váratlanul kiszakadt a helyéről a fékezési ponton, így az autó irányíthatatlanul pörgött majd csapódott neki komoly erővel a gumifalnak. A karambol szinte teljesen leírta a Toro Rossót, így szinte a nulláról kellett újjáépíteni.

Egy ilyen váratlan hibára nem lehet felkészülni előre

Úgy tűnt, sikerül is időben befejezni, ám mégsem állhatott fel a rajtrácsra, mert az utolsó pillanatban egy technikai hibát fedeztek fel a sebtében összerakott autón. „Nem hiszek a szerencsében és a babonákban, de azt kell mondanom, az utóbbi hetekben csak a balsorsban van részem” – elemezte a helyzetet Brendon Hartley.

„Ezen a hétvégén minden kezdett jól alakulni addig, amíg a felfüggesztés ki nem tört a helyéről a harmadik edzésen, majd a verseny rajtja előtt ismét egy technikai hiba ütötte fel fejét. Nagy csalódás ez számomra, de most meg kell nyomnom a reset gombot, néhány napig pihennem kell, majd felkészülni a következő versenyre.”

„Teljes bizalmam a Toro Rossónál dolgozó embereinkben van, biztos, hogy a következő két hétben keményen keresik majd a lehetőségét, hogyan tudnánk fejlődni és Hockenheimben már a maximumot nyújtani” – tette hozzá az új-zélandi.

Elképesztő apróság miatt nem tudott vasárnap versenyezni Hartley

Pierre Gaslyt az utolsó körökben történt koccanása miatt (Sergio Pereznek ment neki, ezután előzött) büntették meg öt másodpercre, amivel elvesztette tizedik pozícióját és végül tizenharmadiknak rangsorolták, így mégsem szerzett pontot a faenzai istálló.

És miért tartott csak egy körig Hartley futama? „Rendkívül nehéz hétvégén vannak túl a Toro Rosso szerelői, mivel a rommá tört versenyautót teljesen újjá kellett építeni. Ez sikerült is, de a rajtrácsra való kihajtás körében észleltük, hogy valami nincs rendben Hartley autójával. Megpróbáltuk megjavítani és késéssel, de kiküldtük a pályára. Azonban nyilvánvaló volt, hogy valami probléma továbbra is fennáll, így inkább feladtuk a versenyt. Közben kiderítettük, hogy egy csatlakozó lazult ki a motornál” – magyarázta a probléma okát Toyoharu Tanabe, a Honda F1-es főnöke.

Bosszantó, hogy egy ilyen apróság vette el a lehetőséget Hartley-tól, hogy versenyezhessen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?