DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Álomból rémálom Leclerc számára

Ismét szenzációsan vezetett a Brit Nagydíj hétvégéjén Charles Leclerc, de a versenyen végül elhagyta a szerencséje. Egy rosszul rögzített kerék fosztotta meg rengeteg értékes ponttól.

A fiatal monacói az utóbbi hetekben, gyakorlatilag minden helyszínen felhívja magára a figyelmet kitűnő vezetésével mind az időmérőkön, mind a versenytempó tekintetében. Csapaton belül már régen átvette a vezető szerepet Marcus Ericssontól újonc létére, nem volt ez másképp Silverstone-ban sem.

A Brit Nagydíj időmérő edzésén is nagyot villantott, a Q3-ba kerülve a kilencedik rajtkockát kaparintotta meg. A rajtnál kimaradt a nagy balhékból, nyolcadikként haladva szorongatta az előtte futó Nico Hülkenberget. Ám kerékcseréjénél sajnálatos módon a jobb hátsó kereket rosszul rögzítették, így néhány kanyarral később kiállni kényszerült.

Nem Leclerc hibájából történt a kiesés


Egyelőre nem tudják, hogy a szerelő hibázott, vagy a technika. „Még nem tudjuk biztosan, hogy valamelyik eszköz hibásodott meg, vagy az egyik szerelőnk vétett a kerékcserénél. Bárhogy is történt, összességében nagyon pozitív hétvégén vagyok túl” – elemezte a helyzetet Charles Leclerc.

„A versenyen is nagyon erős tempóval jelentkeztünk, nyomás alatt tartottuk Nico Hülkenberget. Mindenképpen benne volt a pakliban egy hetedik helyezés ezen a nagydíjon. Ha technika adta be a kulcsot, az időnként megtörténik az autósportban. Ha pedig az egyik szerelő hibázott, azt se feledjük, hogy szinte mindig a mi csapatunk cserél leggyorsabban kereket, néha benne van a rontás lehetősége.”

„Mindkét esetben bele kell törődnünk és továbblépnünk. Nagy kár érte, mert értékes pontokat buktunk el. Legközelebb újra megpróbáljuk” – tette hozzá a húszéves tehetség, aki zsinórban negyedszer végezhetett volna pontszerző helyen a Sauberrel. A svájciak egyébként pocsék napot zártak, mivel másik pilótájuk, Marcus Ericsson később szintén kiesett, ő viszont egy komoly csattanás után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: