DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Ferrarinál kiverte a biztosítékot a Mercedes

Az olaszok csapafőnöke keményen visszaszólt James Allison feltételezéseire az első körös balesetről. Szerinte ő egy senki ahhoz, hogy Kimi Raikkönen tetteit megítélje és szégyellje magát.

Sejteni lehetett a Brit Nagydíj első körében, hogy ebből még balhé lesz a két rivális istálló között, amikor is a harmadik helyért harcolva Kimi Raikkönen oldalról nekiment Lewis Hamiltonnak. A világbajnoki címvédő ettől megperdült és csak a mezőny végére tudott visszaérkezni.

A Mercedes részéről a technikai igazgató első mérgében úgy fogalmazott, hogy ez vagy szándékos volt a Ferrari-pilóta részéről, vagy ennyire nem ért ahhoz, amit csinál. Utalt arra is, hogy Franciaországban Sebastian Vettel hasonló módon forgatta ki Valtteri Bottast, igaz, arra a német is ráfizetett.

A szándékosságot Sebastian Vettel és Jenson Button is azonnal kizárta, aminek hangot is adtak, amint eljutottak hozzájuk a feltételezések, hogy a Scuderia piszkos játszmát játszott volna Silverstone-ban. Maurizio Arrivabene viszont nagyon kifakadt James Allison és Toto Wolff véleményét hallva.

Itt már megtörtént a baj


„Már hogy ki a kontár? Kimi? Kicsoda ez az ember, hogy megítélje, mit és hogyan végeznek a pilóták a versenyautóban? Ha valóban ezt mondta, amit hallottam, akkor nagyon szégyellje el magát” – reagált hevesen a Ferrari csapatfőnöke a vádakra a Sky Italia televízióban.

„Allison éveken át dolgozott Maranellóban, de most itt vagyunk Angliában és mégis meg kell őt tanítani, hogyan legyen úriember. Elfogadom a kritikát Jacques Villeneuve-től, mert ő is pilóta volt. De ettől az embertől?” – fejezte ki ismét nemtetszését Arrivabene.

A Red Bull csapatfőnöke kívülállóként előre sejtette, hogy előbb-utóbb megtörténik, hogy a két rivális egymásnak ugrik. „Amikor ennyire magas a feszültségi szint, elkerülhetetlen, hogy történjen egy-egy incidens. De úgy vélem, ez nem több, mint egyszerű versenybaleset. Meg lennék lepve, ha többről lenne szó, mivel Kimi nem olyan pilóta” – védte meg Raikkönent Christian Horner.

Előre gyanítható, hogy a nyilatkozatháború ezzel még nem ért véget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: