DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen: Esélyünk sincs az egyenesben

Max Verstappennek nem sikerült a pontszerzés a hétvégén, mivel műszaki hiba miatt kiállni kényszerült a versenyből. A holland pilótát azonban a Red Bull egyenesben mutatott tempója jobban aggasztotta.

A Brit Nagydíjon ismét látszott, hogy a Renault-nak még mindig jelentős a lemaradása a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest. A Red Bullok ugyanis rendkívül nehezen tudták tartani a tempót Bottasékkal és Vettelékkel: főleg az egyenesben jött ki az erőforrások között különbség.

Max Verstappen kissé kifakadt a tempóhiányra a futam végén: „Egész verseny alatt a gumikezelésre kellett koncentrálnom, de egyébként rendkívül lassúak voltunk az egyenesekben. Ez egyszerűen dráma. Egy kiállásos taktikát próbáltam, de nem működött volna, így a végén még szerencsés is voltam a biztonsági autó miatt.”

 verstappen-a-brit-nagydijrol-2018



„Az első safety car után megelőztem Kimit, ami jó volt, de hihetetlen frusztráló, mennyire lassúak vagyunk az egyenesekben. Tragikus, mintha két különböző bajnokság lenne. Hihetetlenül lassúak vagyunk, ráadásul még a motor energia-visszanyerő rendszere sem működött tökéletesen, így ez is lassított rajtunk” – magyarázta tovább a nehézségeket a holland.

A Red Bull pilótája kiesésének okát is felidézte: „Megpróbáltuk rendbe hozni, de nem volt mit tenni. Miután fékeztem a 16-os kanyarban, elveszítettem az egész fékpedált, a hátsó kerekek blokkoltak, és kipörögtem a pályáról. Megpróbáltam folytatni, de egyes sebességben maradt az autó.”

Verstappen tehát elég balszerencsés volt, és nem tudott pontot szerezni Silverstone-ban, aminek következtében Valtteri Bottas mögé esett vissza az összetettben a hatodik pozícióba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: