DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz: „Én hagytam helyet Grosjeannak”

A Brit Nagydíj során a verseny hevében Romain Grosjean és Carlos Sainz akadt össze egymással, az incidens mindkettejük versenyének végét jelentette. Sainz szerint nem rajta múlt a baleset.

Carlos Sainz egy rettenetesen sikerült időmérő után csak tizenhatodikként vághatott neki a Brit Nagydíjnak, a rajtnál viszont úgy tudott hét pozíciót is felzárkózni, hogy a közepes gumikon rajtolt. A spanyol gumijai végül a vártnál gyorsabban elfogytak, így keményekre kellett váltania, ezzel viszont visszaesett és kiszorult az első tízből.

A Renault versenyzője épp azért küzdött, hogy valahogy visszajöjjön a pontszerzők közé, kívülről úgy tűnt, meg is előzi Grosjeant, azonban a francia Haasa egy pillanatban megbicsaklott, és bal első kerekével eltalálta Sainz autójának jobb hátulját, ezzel pedig mindketten feladni kényszerültek a versenyt Silverstone-ban.

A spanyol kritikus volt a leintés után. „Hét helyet nyertem az elején, ráadásul keményebb gumikkal, életem egyik legjobban sikerült rajtja volt” - emlékezett vissza a verseny elejére Sainz a Movistar kérdésére válaszolva. „Ott voltam a pontszerzők között, aztán viszont előjött egy probléma a kiállásnál, ami... versenyeken elő szokott fordulni. Egy stratégiai dologról van szó, amit nem is érdemes kommentálni.”

00118012_509



„Sajnálatos az egész, mert a nehezét megcsináltam, bejöttem a pontszerzők közé, aztán egy bokszhiba miatt elvesztettem két pozíciót. A bokszban egyszerűen nem szabad, hogy ez előforduljon. De lapozzunk inkább, mert egyébként jó verseny volt.”

Sainz versenyének végét a Grosjeannal történt incidens jelentette. „Tipikus Safety Car-periódus utáni, kemény csata volt. Jobban tapadtam a lágyabb gumik miatt, ezért megpróbálkoztam egy előzéssel a kilences kanyar külső ívén. Hagytam neki helyet belül, de ő elvesztette az autóját, és összeértünk. Előfordul az ilyen, inkább a versenyen történtek miatt sajnálatos az, ami ma történt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: