DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ocon örül, hogy visszatért az első tízbe

Az utóbbi két alkalommal nem sikerült ez a francia pilótának az időmérő edzéseken. A Brit Nagydíjon a 10. helyről rajtolhat, míg Sergio Perez mögüle, a 12. pozícióból indulhat a futamon.

Nagy a verseny a középmezőnyben: Silverstone-ban a legnagyobb esélyes a három nagycsapat mögötti pozíciókra jelenleg a Haas lehet. Ők szerezték meg a ’B’ liga pole-pozícióját, a Force India versenyzői pedig Leclerc-kel, Hülkenberggel és Alonsóval harcolhatnak majd a további pozíciókért.

Esteban Ocon elégedett az elért pozíciójával: „Boldog vagyok, hogy ismét az első tízben vagyok, miután az utóbbi két futamon kimaradtunk belőle. Előreléptünk és elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, de tartanunk kell ezt az ütemet.”

„Már a pontszerző helyről rajtolunk, és magabiztos vagyok, mert általában jobb a versenytempónk az egy körös sebességünkhöz képest. Nagyon szoros a középmezőny jelenleg, így nagy lesz a harc, különösen a mögöttem lévő Renault-val és Sergióval” – mondta a francia előretekintve.

 forceindia-a-brit-nagydij-idomerojerol-2018



Csapattársa, Sergio Perez kicsit szerényebben teljesített Oconnál. A mexikóinak nüanszokon múlott a Q3: „Megvolt a lehetőségünk, hogy egy kicsit gyorsabbak legyünk, de a pálya nem javult annyit, mint ahogy vártam. A különbségek nagyon szorosak voltak, és sajnos lemaradtam a Q3-ról.” 

A 12. rajthely nem a legrosszabb a vasárnapi rajthoz, mivel innen szerezhetünk néhány pontot. Szabadon választhatok gumit, nekünk ráadásul még új szettek is vannak. A magas gumikopás miatt nehéz lesz az egy kiállásos taktikát végigmenni” – zárt a futammal kapcsolatos elvárásaival a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: