DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: Hamilton hatalmasat mentett

Annak ellenére, hogy Lewis Hamiltont az első körben kiütötte Kimi Raikkönen, a brit a remek tempójának és egy kicsit a szerencsének is köszönhetően a második helyre jött előre.

A Ferrari nagy csatát nyert a Mercedesszel szemben, Sebastian Vettel a futam végén előzte meg Valtteri Bottast, és növelte előnyét az összetett pontversenyben. Lewis Hamiltonnak az utolsó helyről egészen a dobogó második fokáig sikerült előretörnie, így lemaradása 8 pont a listavezetővel szemben.

Toto Wolff nem győzte dicsérni pilótája mentését: „Csodálatos mentés volt ez Lewistól. Visszaesett teljesen utolsónak, és a második hely a maximum, amit el tudtunk érni vele, fantasztikusan vezetett.”

wolff-hamilton-felzarkozasarol-2018



Legutóbb Sebastian Vettel ütötte ki Valterri Bottast a második pozícióból a Francia Nagydíjon. Akkor a finn pilótának kellett visszkapaszkodni az utolsó helyről: ő sérült autóval a hetedik pozícióig jött előre. 

A Mercedes csapatfőnöke sajnálja a veszteséget, és kissé odaszólt a Ferrarinak is: „Versenybaleset történt Raikkönen és közte. Le Castelletben volt az első, amikor kiütöttek, most pedig a második – ez elég sok konstruktőri pontot jelent. James Allison szavait idézve ezek az esetek vagy szándékosak, vagy alkalmatlanok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: