DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Wolff még 5 évig szerződtetné Hamiltont

Még a jelenlegi hosszabbítása sem hivatalos Lewis Hamiltonnak, a Mercedes csapatfőnöke elmondta: szívesen látná a brit világbajnokot csapatában akár a 2023-as szezonig.

Az utóbbi időben sok a találgatás, vajon meddig marad a címvédő a német gárdánál. Lewis Hamilton a Formula.hu-nak nemrég tett exkluzív interjújában  elárulta, hogy közeleg a megállapodás jelenlegi csapatával. 

Niki Lauda szerint egyértelmű mindkét pilóta maradása, Toto Wolff pedig még jó ideig szeretné látni a négyszeres világbajnokot csapatában: „Lewis 33 éves, de van még benne öt jó szezon. Azt akarom, hogy a Mercedesszel teljesítse ezt. Elfogulatlan vagyok, de ha két éven belül ugyanazt érezzük egymás iránt, mint most, és a bizalom is megmarad közöttünk, akkor együtt folytatjuk a munkát.”

„Lewis folyamatosan bizonyítja, mennyire imádja az F1-et, de mi történik akkor, ha már nem lesz ennyire elkötelezett a sport iránt?” – tette fel a kérdést az osztrák szakember arra utalva, hogy fel kell készülni Lewis Hamilton esetleges korábbi visszavonulására is.

 wolff-hamilton-szerzodeserol-2018



A Mercedes csapatvezetőjét arról is kérdezték, el tudja-e képzelni, hogy Hamilton a hétszeres világbajnok lesz csapatában. Wolff így reagált a kérdésre: „Ez még mindig nagyon messze van. Hét bajnoki cím elképzelhetetlen cél, amikor négynél jár az ember. Ilyenkor lehetetlen arról beszélni, mi lesz a hetediknél.”

„Egy napon, amikor eldönti, hogy befejezi karrierjét, az emberek azt mondhatják, hogy négy, öt, hat vagy hét címe van. Senki nem törődik majd azzal, melyik volt nehéz, és melyik könnyebb. Most a jelenben élünk, de ez lehet a legnagyobb kihívás, amit elérhetünk a jövőben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: