DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vandoorne: Vezethetetlen volt a McLaren

Stoffel Vandoorne gyakorlatilag az utolsó előtti helyen végzett azok között, akik mért idővel rendelkeztek. A belga pilóta kissé kifakadt, és semmi pozitívumot nem tudott mondani az időmérő után.

A 16. rajthelyről várhatja a McLaren belga pilótája a vasárnapi futamot, de csapattársa, Fernando Alonso sem örülhet az eredményének, mivel csak három rajtráccsal előrébb indul Vandoorne-nál.

A McLaren tehát ismét nem működött jól az időmérő edzésen, a belga versenyző számára ráadásul érthetetlen az MCL33-as teljesítménye: „A mai nap nagyon nehéz volt. Az autó vezethetetlen, és jelenleg nem értem, miért. Most sokkal jobb formában voltunk, mint pénteken, de délelőtt óta valami alapvetően rossz az autóval, és nem igazán találtuk meg az időmérő előtt a problémát.

 vandoorne-a-brit-nagydij-idomerojerol-2018



„A kvalifikáción borzalmas volt az érzésem, tényleg nagyon rossz. Nem is tudtunk ennél többet tenni, ez pedig elég frusztráló. Egyáltalán nem volt tempónk, szinte vezetni is lehetetlen volt, vagy bármi mást tenni. Sajnálom, hogy így jöttünk ki ebből az időmérőből” – folytatta kifakadva Vandoorne, akitől ritkán hallottunk eddig ilyen szintű keserűséget.

A belga versenyző majdnem kilenc tized másodperccel futott rosszabb időt Alonsónál, ami a következők fényében még inkább riasztó lehet Vandoorne számára: „Nem nagyon érdekel, mekkora lett a különbség, mert megmagyarázhatatlan gond van az autóval. Őszintén nem is figyeltem ezt. Tegnap még teljesen más volt az autó, de délelőtt átállítottunk mindent ugyanolyanra (mint Alonsónál). Valami alapjaiban véve rossz, nem tudtunk ennél többet ma.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: