DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz: „Csak a Renault érhet oda a három nagy mellé”

Carlos Sainz úgy véli, csak jelenlegi munkaadójának, a Renault-nak van meg az esélye arra, hogy felzárkózzon a Formula-1-et jelenleg uraló három nagy, a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mellé.

A Renault kifejezetten gyenge formában van a Brit Nagydíj hétvégéjén, Nico Hülkenberg csak a tizenegyedik rajthelyet szerezte meg a holnapi futamra, Carlos Sainz pedig még a Q1-ből sem jutott tovább, és csak tizenhatodik lett.

Sainznál ezen a hétvégén nem is annyira a konkrét időmérős teljesítmény az igazán érdekes (mondjuk ki, az gyenge volt), hanem amit még pénteken, az első két szabadedzés befejeztével nyilatkozott. Ekkor a Marcának adott interjújában szóba került több általános dolog, mondott viszont olyat is, ami igazán érdekesnek tűnhet, főleg, ha azt nézzük, hogy a Renault egyelőre nem tud olyan ütemben fejlődni visszatérése óta, mint azt várta saját magától.

00118012_352



„Minden hétvégén látjuk a különbséget az első hat és a többiek között, és ez nem is tűnik úgy, mintha változna a közeljövőben. Úgy gondolom, az egyetlen csapat, amelyiknek középhosszú távon egyáltalán esélye van a három nagycsapat mellé történő felzárkózásra, az a Renault. Nem idén, mert most már nagy a hátrányunk, hanem középtávon, 1-2 éven belül. Az egyetlen csapat, amelyik le tudja faragni a meglévő hátrányát, az a Renault. Persze nagyon nagy erőfeszítések kellenek majd ehhez, hiszen jelenleg olyan, mintha két külön bajnokságról beszélnénk.”

A Renault 2011 és négy év nihil után 2016-ban tért vissza gyári istállóként a Formula-1 mezőnyében. Első évükben a kilencedik helyet szerezték meg a konstruktőrök között, tavaly hatodikok lettek, idén per pillanat a negyedik helyen állnak, bő tíz ponttal az egymás sarkát taposó Haas-McLaren-Force India hármas előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: