DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo nagyobb érdeklődésre számított a Ferrari részéről

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Daniel Ricciardo meghosszabbítja év végén lejáró szerződését a Red Bull-lal. Meglepetésként érte, hogy a Ferrarival történt beszélgetések végül nem vezettek sehová.

Jó ideig úgy festett, hogy Ricciardo lesz a motorja a 2019-es pilótapiac alakulásának, miután a Mercedesnél és a Ferrarinál is lehetett számítani változásokra. Azonban mostanra már szinte biztosnak tűnik, hogy a Mercedes megtartja jelenlegi versenyzőit, az olaszoknál pedig Vettel helye eddig is garantált volt, mostanság azonban arról lehet hallani, hogy Charles Leclerc már megegyezett a Scuderiával, így ő lesz Sebastian Vettel csapattársa a következő évben.

Ricciardo elmondta, hogy meglehetősen limitáltak voltak a lehetőségei. A McLaren által ajánlott óriási összegről szóló pletykák hamar elültek, ezek után pedig egyre valószínűbb, hogy marad a Red Bull versenyzője: „Arra számítottam, hogy nagyobb lesz az érdeklődés a Ferrari részéről. Nem tudom, valami történhetett. Annyi biztos, hogy mostanra eléggé limitáltak a lehetőségeim ezt illetően.”

Úgy fest, Ricciardo marad a bikáknál


„Nem hinném, hogy sok lesz a mozgás az élmenők közt. A Mercedes megtartja a versenyzőit, a Ferrarinak pedig ott van Kimi. Bár most sokat beszélnek Leclerc-ről, de nem tudom, végül hogyan fognak dönteni. Egyértelműen afelé hajlok, hogy itt maradjak. Szeretném, ha még a nyári szünet előtt megállapodnánk.”

Az ausztrál véleményt formált arról is, hogy a Red Bull jövőre dobja a Renault-t és átvált a Honda erőforrásaira: „Ez nem erről szólt. Nem érdekelt, hogy milyen motorral indulunk jövőre, csak próbáltam nyitott szemmel járni. Elég nehéz kérdés ugyanakkor, mert bár sokat kell még javulnia a Hondának, de ha jövőre sikeresek lesznek, én pedig eljöttem volna, akkor foghatnám a fejem, hogy mit tettem. Sokat voltam már ennél a csapatnál, és ez nagyon fájna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: