DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mercedes: A verseny ennél is szorosabb lesz

Lewis Hamilton újfent megszerezte a pole-pozíciót hazai pályán, s elmondta, hogy mindent kiadott magából azon a körön. Lássuk, a csapat többi tagja hogyan értékelte az időmérő edzésen történteket.

Valtteri Bottas abszolút csalódottságának adott hangot, miután szerinte ő is csatlakozhatott volna Lewis Hamilton és a Ferrarik mellé a pole-ért folytatott küzdelembe, azonban a gyorsköre legvégén hibázott: „Csalódott vagyok! Megvolt ma a tempónk, de hibáztam az utolsó két kanyarban, ott vesztettem el az időmérőt. Kissé szűken vettem a 16-os kanyart és ezzel el is dobtam 2 tizedet. Azt hiszem, anélkül a hiba nélkül én is a pole-pozícióért harcolhattam volna. A Ferrari már tegnap is nagyon jónak tűnt, ennek megfelelően nagy volt köztünk a harc a mai napon és ugyanilyen szoros csatára számítok holnap is. Nehéz lesz elmenni mellettük, de ezen a pályán azért lehet előzni. Láthattuk, hogy Ausztriában problémáink voltak a gumik szemcsésedésével, így a versenyen erre nagyon oda kell majd figyelnünk. Nagyon kemény, forró és hosszú harc lesz, de állok elébe!”

Toto Wolff, csapatfőnök egyrészről örül Hamilton sikerének, ugyanakkor sajnálja, hogy Bottas legalább az egyik Ferrarit nem tudta megelőzni: „Nem is kívánhatna senki sem izgalmasabb időmérőt ennél. Az első három egy tizeden belül volt, Lewis a végén 44 ezreddel verte meg Sebastiant, fantasztikusan vezetett. Elképesztő volt hallani, ahogy Hamiltont hajtotta a közönség, fel sem kellett néznünk, már hallottuk, hogy ő közelít. Valtteri is ott lehetett volna a harcban, de több, mint két tizedet eldobott a köre legvégén. Tudjuk, hogy nagyon nehéz futam vár ránk holnap, különösen, hogy a két Ferrari ott lohol majd Hamilton nyakán. Ez a verseny még nincs lejátszva, a topon kell lennünk, hogy a végén mi állhassunk a dobogó legtetejére.”



James Allison, a Mercedes technikai igazgatója is osztja Wolff azon véleményét, hogy még nem nyerték meg ezt a versenyt. Nehéz versenyre számít vasárnap: „A pénteki szabadedzéseken már sejtettük, hogy nagyon szoros lesz a csata a Ferrarival és ez be is bizonyosodott. Lewisnak egy nagyon jó kört kellett összeraknia, hogy elcsenje a pole-t a két Ferrari elől, de sikerült neki, és szerintem Valtteri is meg tudta volna csinálni. Ha a szabadedzésről a becsléseink a hosszú etapokról is olyan pontosak, mint a rövidekről, akkor holnap még keményebb dolgunk lesz. Kell majd egy jó stratégia és az abroncsokra is rendkívüli figyelmet kell majd fordítanunk. Az autónk jól viselkedett a melegben, a hosszú etapok során, így remélem, akkor is ez lesz a helyzet, mikor igazán számítani fog.”

A két Mercedes-pilóta tehát az 1. és 4. helyről fog indulni a vasárnapi versenyen, közülük pedig a két Ferrari fog kilőni, Vettel-Raikkönen sorrendben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: