DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem is elsősorban a melegtől, a Ferrariktól fél Lauda

Bár a Mercedes Lewis Hamilton révén megszerezte az első rajtkockát, a csapat részéről Niki Lauda a pole ellenére közel sem olyan kisimult, mint amilyet egy ilyen eredmény indokolna.

Lewis Hamilton úgy szerezte meg sorozatban negyedik, összességében hatodik pole-pozícióját Silverstone-ban, hogy mögötte egyik Ferrari sem akart tőle lemaradni még egy tizedmásodpercre sem. A vb-címvédő láthatóan remegett az adrenalintól az autóból kiszállva, saját elmondása szerint óriási fenyegetésként élte meg a jó formában lévő Vettel és Raikkönen jelenlétét.

00118011_703



„Lewis nagyszerű kört futott és teljesen megérdemelte a pole-t, de a magam részéről egyáltalán nem vagyok nyugodt” - dicsérte versenyzőjét és számolt be saját érzéseiről Lauda. 

Sokak szerint a Mercedes legnagyobb ellenfele a szokatlan angol forróság lehet, a csapat ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező igazgatója, Niki Lauda viszont mástól, egészen pontosan másoktól fél. „Nem hiszem, hogy elsősorban a melegtől kellene tartanunk, a Ferrariktól annál inkább. Jók az egyenesekben és a kanyarokban is. Hoztunk fejlesztéseket, amik működnek is, de csak nem akarnak leszakadni rólunk. Ez aggaszt engem igazán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: