DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hartley balesete nem történhetne meg

A harmadik szabadedzésen kiszakadt Brendon Hartley bal első kereke, emiatt óriási bukást szenvedett el. A csapatfőnök szerint ez nem történhetett volna meg, de legalább a pilóta jól van.

Az FP3 első felében vérfagyasztó jelenetnek lehettünk szemtanúi, Brendon Hartley bal első felfüggesztése hatalmas sebességnél a féktávon megadta magát, kiszakadt a helyéről, az elszabadult Toro Rosso pedig némi forgás után a falnak csapódott. 

Az autó totálkáros lett, az időmérő edzésen emiatt az új-zélandi pilóta nem is tudott részt venni. Hartley-nak ez már nem az első, óriási csattanása volt idén, de szerencsére minden gond nélkül megúszta. „Jól vagyok. Az autó viszont nem túlzottan. A Formula-1-es pályák biztonságára én vagyok a legjobb bizonyíték, volt már néhány komoly balesetem idén” – nyilatkozta a Sky F1-nek a Toro Rosso új-zélandi pilótája.

Hartley szerencsésen megúszta a balesetet


„Csalódás, hogy nem vehettem részt a kvalifikáción, mert a felfüggesztés törése előtt kifejezetten jó érzés volt vezetni az autót. Tudom, hogy az egész csapat komolyan veszi a dolgát és bennük van minden bizalmam, hogy holnapra sikerüljön elkészülniük az autóm újjáépítésével” – tette hozzá Hartley.

Lehetett-e köze a balesetnek a hepehupás, új aszfalthoz? „Hogy őszinte legyek, nem tudom. Normális esetben ez nem történhetne meg, mert minden egyes alkatrészt előzetesen tesztelünk és hétszeresen megvizsgálunk, beleértve rengeteg anyagfáradási tesztet is. Rettentően meg vagyunk lepődve, hogy miért történhetett ilyesmi” – fejezte ki csodálkozását a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost.

„A bukókabin is sérült, azt is ki kell cserélnünk, nagyon remélem, hogy a holnapi versenyre minden tökéletesen elkészül az autón” – tette hozzá Tost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: