DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton indul elsőnek, de Vettel érzi az esélyt

Késhegyre menő csata zajlott a világbajnoki cím két legnagyobb esélyese között. Hamilton orrhosszal Vettel előtt végzett, de a Ferrari remek versenytempója miatt a német győzelmi esélyekkel indul.

Már az időmérő edzés megkezdése előtt kiderült, hogy Brendon Hartley, a harmadik szabadedzésen elszenvedett, óriási bukása miatt nem vehet részt a kvalifikáción. Azt is megtudhattuk, hogy Sebastian Vettelnek nyakfájdalmai vannak, így némi hátrányt szenvedhet a leggyorsabb körért folytatott harcban.

Végül a hazai közönség ovációjától kísérve, Lewis Hamilton szállhatott ki az autóból úgy, hogy megszerezte a pole-pozíciót. Rendkívül szoros eredmény született, Kimi Raikkönen ugyanis kevesebb, mint egy tizedmásodperc lemaradással lett harmadik.

Ez nagyon szoros csata lehet vasárnap


A brit ász annyira izgult a végén, hogy még az interjú közben is remegett a keze. „Mindent beleadtam, amit csak tudtam. Rettentően szoros volt a Ferrarik és köztem az állás, a két Ferrari előhúzott valamit a cilinderből a Q3-ra. Csak imádkozni tudtam, hogy meg tudjam csinálni a rajongókért. Hálás vagyok a támogatásotokért, srácok, mert nélkületek nem sikerült volna” – nyilatkozta nagy örömmel Lewis Hamilton.

Ez Lewis Hamilton 50. pole-pozíciója a Mercedes színeiben

Vajon a második helyezett német pilóta csalódott amiatt, hogy csak az első sor lett meg, az első hely nem? „A délelőtti edzésen gondjaim adódtak a nyakammal, de szerencsére a kvalifikáción már rendben volt a dolog. Nagyon örültem az utolsó körömben, de úgy tűnt, hogy sok időt veszítünk az egyenesekben. Igazából boldog vagyok a második hellyel, holnap ez egy kitűnő lehetőséggel szolgál nekünk” – utalt a második kockát megszerző Sebastian Vettel a Ferrari kiváló versenytempójára.

Szokás szerint nem volt túlzottan beszédes kedvében a harmadik pozíciót megcsípő Kimi Raikkönen, aki az első és a harmadik szektorban is a leggyorsabbnak bizonyult, mégis meg kell elégednie a harmadik rajtkockával. „Minden a kezünkben volt ahhoz, hogy gyorsabbak legyünk ma, de sajnos nem sikerült. Holnap viszont nagyon meleg lesz, ami jó nekünk” – mondta némi bizakodással a Ferrari finn pilótája.

Érdekes, ha valóban az egyenesben veszített sokat a Ferrari, hiszen az elmúlt napokban többen (köztük Lewis Hamilton) is úgy nyilatkoztak, hogy a Ferrari motorerőben már a Mercedes fölé nőtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: